Ziaristul Mile Cărpenişan – invincibil pe front, răpus de septicemie

Ziaristul timişorean Mile Cărpenişan, invincibil în teatrele de război de unde transmitea corespondenţe speciale, a murit luni (22 martie 2010) după amiaza, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, în urma unei septicemii generalizate, la vârsta de numai 34 de ani.

Mile Cărpenişan a fost internat săptămâna trecută, în şoc septic, după ce infecţia de la un furuncul i s-a răspândit în tot corpul. Medicii au încercat să-l salveze dar îi fuseseră afectate toate organele vitale: rinichi, ficat, pancreasul, inima şi plămânii. La finele săptămânii trecute a intrat în comă, fiind ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

În ultimele săptămâni, el a dus o campanie umanitară susţinută pentru salvarea unui tânăr din Bucureşti, bolnav de leucemie. El a demarat acea campanie scoţând la licitaţie casca sa de pe front, pe care a purtat-o în teatrele de operaţiuni din Bosnia-Herţegovina, Irak sau Afganistan.

Tânăr, puternic, totdeauna pus pe glume, plin de simţul umorului şi spiritual, Mile Cărpenişan scria, recent, pe blogul său, că şi-ar dori să fie ‘un om de zăpadă’, tocmai pentru a le aduce bucurie în suflete tuturor.
A debutat în presă la vârsta de 18 ani, în televiziunea căreia i-a rămas fidel până aproape toată viaţa. A fost corespondent special al Antenei 1 şi al Antenei 3 până în 2008, când a trecut în tabăra free-lancer-ilor, şi unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti din România. Mile era căsătorit cu o colegă jurnalistă, Ramona, din 2009, şi nu avea copii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata