Coaliția de guvernare va majora pensiile românilor cu 10% începând cu anul 2023

25

Ministrul Muncii Marius Budăi a venit cu câteva precizări în ceea ce privește propunerea PSD în coaliția de guvernare de a majora pensiile românilor cu 10% începând cu anul 2023. Acesta a afirmat că și PNL a fost de acord cu această inițiativă.

Astfel, Marius Budăi (PSD), Ministrul Muncii, a afirmat că pensiile ar trebui să crească cu cel puțin 10% începând cu 2023. În plus şi partidul PNL, partenerii de coaliție, ar fi de acord cu această inițiativă.

În opinia sa, „Noi, Partidul Social Democrat am propus unele măsuri pe care să le discutăm în coaliție și sigur că atunci când propui o măsură trebuie să ai în spate și anumite analize. Noi ne-am bazat foarte mult pe cifrele de la Comisia Națională de Prognoză, pe cifrele de la Institutul Național de Statistică, pe cifrele de la Eurostat, pe cifrele de pe site-ul Ministerului Finanțelor și mă refer la execuția bugetară și, bineînțeles, pe evoluția prețurilor și ținând cont de ceea ce s-a întâmplat la început de an, majorarea de 10 % a valorii punctului de pensie, majorarea cu 25 % a pensiei minime și următoarele pachete sociale”, a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost de acord cu majorarea pensiilor cu 10%

Concret, Ministrul Muncii a propus în coaliția de guvernare PSD-PNL ca pensiile să fie majorare cu cel puțin 10% începând cu 2023. Acesta a precizat că atât premierul Nicolae Ciucă, cât și liderul PSD, Marcel Ciolacu au fost de acord cu faptul că pensiile trebuie să fie mărite.

Astfel, „Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu un cel puțin 10 %, echilibrând cumva încasările din execuția bugetară suplimentare, între a sprijini mediul de afaceri cu scopul final pentru a apăra locurile de muncă existente și a sprijini categoriile sociale.

Cel puțin 10 % am propus noi PSD și m-am bucurat să văd că la ultima participare în public la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că da, pensiile trebuie să crească în România și da, trebuie să discutăm și despre o evoluție pozitivă a salariului minim în România”, a afirmat Budăi.

Ciucă a avertizat PSD-ul să nu mai vină cu propuneri inflaționiste

În contextul politico-financiar, premierul României, Nicolae Ciucă, le-a solicitat celor din PSD să nu mai propună inițiative inflaţioniste, referindu-se la intențiile acestora privind creșterea salariilor şi pensiilor.

Liderul PNL s-a arătat indignat faţă de declaraţiile şi insistenţa social-democraţilor pe subiectul creşterii salariilor şi pensiilor, în absenţa unor cifre şi a unor proiecţii referitoare la bugetul pentru anul 2023.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata