Ministerul Finanțelor de la Moscova a împrumutat suma de 13,6 miliarde de dolari

34

Rusia efectuează cel mai mare împrumut într-o singură zi, anunță Ministerul britanic al Apărării, prin intermediul unui raport recent, care încă nu a fost verificat de surse occidentale.

Rusia efectuează cel mai mare împrumut într-o singură zi. Strânge bani pentru finanțarea armatei

Ministerul Apărării din Marea Britanie anunță că Rusia a împrumutat cea mai mare sumă de bani în 24 de ore pentru a strânge fonduri pentru conflictul armat din Ucraina.

Concret, pentru a continua invazia în țara condusă de Volodimir Zelenski, Ministerul Finanțelor de la Moscova a împrumutat, miercuri, 16 noiembrie, suma de 13,6 miliarde de dolari. În același timp, efectua și cea mai mare emisiune de titluri de creanțe într-o singură zi.

Ministerul britanic al Apărării arată, în cel mai recent raport al său, că banii obținuți reprezintă un așa-zis mecanism cheie pentru susținerea cheltuielilor pentru apărare.

Aceeași instituție mai spune că suma respectivă sugerează încredere în climatul fiscal anual, însă mai arată și că Ministerul rus al Finanțelor ”anticipează un mediu fiscal din ce în ce mai incert în cursul anului viitor”.

În informaţia sa, „La 16 noiembrie 2022, Rusia a efectuat cea mai mare emisiune de titluri de creanță într-o singură zi, strângând 820 RUB (13,6 miliarde USD).

Acest lucru este important pentru Rusia, deoarece emisiunea de obligațiuni este un mecanism cheie pentru a susține cheltuielile de apărare, care au crescut semnificativ de la invazia Ucrainei.

Cheltuielile declarate de „apărare națională” ale Rusiei pentru 2023 sunt planificate la aproximativ 5.000 de miliarde de ruble rusești (84 de miliarde de dolari SUA), o creștere de peste 40% față de bugetul preliminar pentru 2023 anunțat în 2021”, arată Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Condiții relativ favorabile

În plus, „Emiterea de datorie este costisitoare în perioadele de incertitudine. Dimensiunea acestei licitații indică foarte probabil că Ministerul rus de Finanțe percepe condițiile actuale ca fiind relativ favorabile, dar anticipează un mediu fiscal din ce în ce mai incert în cursul anului viitor”, se mai arată în raport.

Raportul Ministerului britanic al Apărării vine în contextul în care Rusia a declarat că a efectuat cu succes testele de zbor pentru rachetele hipersonice gigantice Satan-2, însă instituția britanică nu a dat prea multe detalii cu privire la această lansare. Surse occidentale nu au verificat momentan raportul.

Racheta despre care vorbeau rușii este denumită oficial RS-28 Sarmat și este la fel de mare ca un bloc de 14 etaje. Propagandiștii ruși amenință constat cu folosirea ei împotriva inamicilor occidentali, mai ales împotriva SUA sau a Regatului Unit.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata