ROCA Industry preia integral producătorul de uşi Eco Euro Doors cu suma de 4,3 milioane de euro

30

În prezent, ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de construcţii, cumpără şi restul de 30% din acţiunile Eco Euro Doors (EDD), tranzacţie de 4,3 milioane euro, după ce în luna mai a acestui an, compania preluase 70% din acţiunile EED.

Astfel, ROCA Industry a anunţat în luna mai că a finalizat achiziţia pachetului de 70% din acţiunile Eco Euro Doors (EED), cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale.

În anunţul său, „Conducerea Roca Industry HOLDINGROCK1 informează piaţa asupra faptului că, în baza contractului de vânzare-cumpărare a părţilor sociale ale Eco Euro Doors (EED) prin care Roca Industry a achiziţionat, prin intermediul Doorsrock4 SRL, 70% din capitalul social al EED, dl. şi dna. Căşvean au notificat compania, în data de 21 noiembrie 2022, cu privire la exercitarea opţiunii de vânzare (Put Option) de care aceştia dispuneau, pentru vânzarea restului de 30% din capitalul social al EED. În urma exercitării acestei opţiuni, Roca Industry, prin Doorsrock4 SRL, va dobândi dreptul de proprietate exclusiv şi negrevat asupra restului de 169.305 părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare”, arată un anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul părţilor sociale, stabilit în baza prevederilor contractului de vânzare-cumpărare, în funcţie de rezultatele financiare obţinute de companie în anul 2021, este de 4,3 milioane euro, urmând să fie plătit în termen de 6 luni de la exercitarea opţiunii de vânzare.

Iar, conducerea companiei estimează că tranzacţia se va finaliza până la finalul anului 2022.

 

În contextul proprietăţii, ulterior finalizării tranzacţiei, Roca Industry va deţine 100% din părţile sociale şi va consolida în proporţie de 100% rezultatele companiei EED.

În Romănia, EED este cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, încheind primele 9 luni ale anului 2022 cu o cifră de afaceri de 51,9 milioane lei şi o EBITDA de 10,9 milioane lei.

Sursa: News.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata