Acțiunile globale câștigă datorită declarațiilor Fed și a pachetului de stimulare al lui Joe Biden

Acțiunile globale au extins câștigurile joi, după ce Rezerva Federală a declarat că este prea devreme pentru a lua în considerare înlăturarea sprijinului de urgență pentru economie, iar președintele american Joe Biden a propus un pachet de stimulare de 1,8 trilioane de dolari.

Indicele de capital mondial MSCI, care urmărește acțiunile în 49 de țări, a fost cu 0,2% mai mare, în cursul celei mai bune luni din noiembrie.

STOXX 600 paneuropean s-a deschis cu 0,4% mai ferm, în timp ce E-mini futures pentru indicele S&P 500 a crescut cu 0,4%, iar Nasdaq futures cu 0,6%.

Randamentele Trezoreriei SUA au avansat cu 1,8 puncte de bază, până la 1,6486, încă sub nivelul maxim de două săptămâni de miercuri, în timp ce randamentele obligațiunilor guvernamentale din zona euro au rămas sub maximele de două luni.
Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat miercuri că „nu este încă timpul” să începem să discutăm orice modificare a politicii după ce banca centrală americană a lăsat neschimbate ratele dobânzilor și programul său de cumpărare de obligațiuni, în ciuda faptului că a adoptat o viziune mai optimistă asupra redresării economice a țării.

Poziția Fed, câștigurile puternice ale corporațiilor americane și noțiunea că Biden va crește pe infrastructură au fost toate de sprijin pentru piețe, a declarat François Savary, director de investiții la Primul partener al managerului elvețian elvețian.

„Fed a confirmat foaia de parcurs pentru orice modificare a politicii, care este un factor liniștitor”, a spus el. „Se pare că reducerea nu se va materializa până în 2022 și acest lucru a indus slăbiciunea dolarului, susține lichiditatea pieței și înseamnă o presiune mai mică asupra piețelor emergente.”
Biden a propus noul plan de 1,8 trilioane de dolari într-un discurs la o sesiune comună a Congresului de miercuri, pledând ca parlamentarii republicani să colaboreze cu el pe probleme de diviziune și să îndeplinească concurența dură ridicată de China.

El a făcut, de asemenea, o pledoarie pasionată de a crește impozitele asupra corporațiilor și americanilor bogați pentru a ajuta la plata a ceea ce el a numit „Planul pentru Familii Americane”, în discursul său inițial la Congres.

El a propus, de asemenea, aproape dublarea impozitului pe veniturile din investiții, care a doborât bursele săptămâna trecută.

Stephen Dover, strategul principal de piață al Franklin Templeton din California, a declarat că efectul pachetului fiscal asupra piețelor este greu de măsurat pentru moment.

„Dacă va trece, cred că va avea un impact asupra acțiunilor individuale care vor plăti o rată mai ridicată a impozitelor sau a companiilor cu fondatori care vor plăti câștiguri de capital și ar putea vinde acțiuni”, a spus el.

Cel mai amplu indice MSCI de acțiuni Asia-Pacific în afara Japoniei s-a bazat pe câștigurile timpurii și a adăugat 0,48%.

S & P / ASX 200 din Australia a crescut cu 0,25%, întrucât prețurile puternice ale petrolului au ridicat stocurile de energie, închizându-se la cel mai înalt nivel din ultimele 14 luni.

Indicele CSI300 blue-chip al Chinei a fost cu 0,88% mai mare.

Piețele din Japonia au fost închise pentru o vacanță, dar contractele futures Nikkei au crescut cu 0,48%.

În restul zilei, investitorii se vor concentra pe prima estimare a PIB-ului SUA pentru primul trimestru.

Perspectivele persistente ale Fed-ului și planurile de cheltuieli ale Casei Albe au împiedicat dolarul, care s-a tranzacționat chiar la minimele de nouă săptămâni.

Contra unui coș de valute, dolarul verde era la 90,622 și la o distanță lungă de vârful raliului de 93,439, la sfârșitul lunii martie.

Euro a atins cel mai mare nivel de la sfârșitul lunii februarie la 1,2150 USD, înainte de a se stabili la 1,2121 USD.

Prețurile petrolului au extins joi câștigurile, deoarece prognozele alcoolice pentru o recuperare a cererii în această vară au compensat îngrijorările legate de creșterea cazurilor de COVID-19 în India, Japonia și Brazilia.

Țițeiul brent pentru luna iunie a crescut cu 0,39%, până la 67,53 dolari pe baril, în timp ce țițeiul din West Texas Intermediate pentru luna iunie a fost de 64,06 dolari pe baril, în creștere cu 0,31%.

Aurul a adăugat 0,1% la 1.779,63 dolari pe uncie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata