Bitcoin cade: vânzare sau cumpărare?

Criptomonedele care păreau să sfideze gravitația în urmă cu câteva săptămâni, au revenit pe pământ miercuri, după o plimbare cu roller-coasterul care le-ar putea submina potențialul ca investiții de masă.

Cele două monede digitale principale, bitcoin și eter, și-au redus pierderile la începutul după-amiezii de tranzacționare, după ce doi dintre cei mai mari susținători ai lor – șeful Tesla Inc., Elon Musk și directorul executiv al Ark Invest, Cathie Wood – și-au reiterat sprijinul pentru bitcoin.

În timp ce mulți analiști au considerat că explozia dobânzii criptografice din acest an nu a fost durabilă, factorul declanșator al scuturării a fost decizia Chinei de a interzice marți instituțiilor financiare și de plată să furnizeze servicii de criptomonede. De asemenea, a avertizat investitorii împotriva tranzacționării cripto speculative.

La un moment dat, miercuri, aproape 1 trilion de dolari au fost șterse din capitalizarea de piață a întregului sector criptografic. La începutul tranzacționării după-amiaza, capacitatea de piață a acestora a fost de 1,8 trilioane de dolari, potrivit trackerului de date CoinGecko.com.
„Există o mulțime de pârghii încorporate în stocurile criptografice, astfel încât va exista un efect de spillover pe piețele de acțiuni pe termen scurt și există, de asemenea, o frică inflațională, deoarece piața consideră că Fed ar putea fi nevoită să crească brusc ratele dacă prețurile continuă să crească”, a declarat Thomas Hayes, președinte și membru administrativ la hedge fund Great Hill Capital LLC.

Oficialii Rezervei Federale au minimizat orice risc pentru sistemul financiar mai larg.

„În sine, nu văd asta ca o preocupare sistemică în acest moment”, a declarat președintele Rezervei Federale St. Louis, James Bullard. „Suntem cu toții destul de conștienți de faptul că criptografia poate fi foarte volatilă”.

Cu toate acestea, o mutare către titlurile de stat ale portofoliului sigur din SUA a redus randamentele mai mici, în timp ce acțiunile erau și în defensivă.
Bitcoin, cea mai mare și cea mai cunoscută criptomonedă, fusese deja sub presiunea unei serii de tweets de la Tesla’s Musk, dar știrile din China au trimis-o mai jos. A atins un minim de 3-1 / 2 luni de 30.066 USD. A scăzut ultima dată cu 10%, la 38.580 USD.

Criptomoneda a scăzut cu 54% de la atingerea recordului de 64.895 dolari pe 14 aprilie. De asemenea, se îndreaptă spre primul său declin lunar din noiembrie 2018.

„Scăderea bruscă a prețurilor Bitcoin nu ar trebui să constituie un șoc pentru piață”, a declarat Gavin Smith, director executiv al consorțiului cripto Panxora.

„Orice activ care a crescut la fel de mult ca bitcoin în ultimul an poate fi de așteptat să aibă retrageri pe măsură ce unii investitori retrag profituri, așa cum vedem în prezent. Deși adesea este o oportunitate strălucită de investiții, comercianții trebuie să-și amintească că Bitcoin este încă un activ emergent clasă și va continua să experimenteze fluctuații mari de prețuri „, a adăugat el.
Declinul Bitcoin a lovit alte active criptografice, cu Ether, moneda legată de rețeaua blockchain ethereum, scăzând la 1.790 USD, cel mai slab nivel de la sfârșitul lunii ianuarie. A scăzut ultima dată cu 17%, la 2.782 de dolari. De când a atins un nivel record pe 12 mai, eterul a scăzut cu 57%.

Dogecoinul bazat pe meme a căzut de asemenea – pierzând aproape 26% la 0,35 USD, potrivit Coingecko.

Acțiunile la bursa criptografică Coinbase au scăzut cu 6,7% miercuri. Prețul acțiunilor Coinbase s-a aproape înjumătățit față de cel mai mare succes din ziua listării sale directe din aprilie.

Tesla Inc. a scăzut cu 2,7%.

Scăderea prețurilor criptomonedelor de săptămâna trecută a fost declanșată de inversarea lui Musk în ceea ce privește acceptarea de către Tesla a bitcoinului ca plată, citând cantitatea grea de mediu a „mineritului” bitcoin, care necesită multă energie electrică pentru alimentarea computerelor care creează bitcoin.

În mijlocul vânzării cripto miercuri, Musk a trimis pe Twitter un emoji cu „mâini de diamant”, folosit în social media pentru a semnaliza că o poziție merită să se țină.

S-a spus, de asemenea, că factorii tehnici sunt în joc, deoarece bitcoinul pare să se accelereze odată ce a scăzut sub media mobilă de 200 de zile, o poziție grafică pe care o urmează comercianții.

„Piețele criptografice procesează în prezent o cascadă de știri care alimentează argumentul ursului pentru dezvoltarea prețurilor”, a declarat Ulrik Lykke, director executiv al fondului de hedging cripto ARK36.

Unii cripto-supraveghetori au prezis mai multe pierderi înainte, observând că scăderea sub 40.000 de dolari a reprezentat o încălcare a unei bariere tehnice cheie care ar putea declanșa mai multe vânzări.

CEO-ul ARK, Cathie Wood, pe de altă parte, a declarat într-un interviu cu Bloomberg, miercuri, că se menține în continuare la prognoza de 500.000 de dolari pentru bitcoin.
Investitorii ar putea ieși, de asemenea, din bitcoin pentru aur, au spus analiștii de la JPMorgan, citând date despre dobânda deschisă pentru contractele futures CME bitcoin.

Acest lucru arată „cea mai abruptă și mai susținută lichidare” din futures-urile bitcoin din octombrie anul trecut, au declarat marți clienților, adăugând că a indicat „reducerea continuă de către investitorii instituționali”.

Faptul că activul criptografic se prăbușește într-un moment în care temerile legate de inflație cresc, subminează argumentul investiției în clasa de active pentru a acoperi inflația, au spus analiștii.

În schimb, acoperirea mai tradițională a inflației a câștigat teren, aurul a crescut cu aproape 6% în această lună.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata