Piețele de acțiuni ale Asiei cresc cu semnale de recuperare

Piețele de acțiuni ale Asiei au fost în mare parte mai mari marți, întrucât investitorii de capitaluri regionale au căutat semne de redresare după pandemia de coronavirus, pe măsură ce economiile majore din întreaga lume se redeschid.

Cel mai amplu indice MSCI al acțiunilor Asia-Pacific în afara Japoniei a crescut cu 0,05%, în urma unui avans pozitiv de la Wall Street peste noapte.

Indicele Hang Seng din Hong Kong s-a deschis cu 0,3% mai mare, la 28.441,95.

S & P / ASX200 din Australia a crescut cu 0,22% până la 7.044,3, deoarece se așteaptă ca Banca de rezervă a Australiei să mențină rata oficială de numerar în așteptare la 0,1% pentru luna mai, în timp ce așteaptă alte semne ale revenirii economiei interne din cauza pandemiei recesiunea.
O declarație în urma deciziei va fi monitorizată pentru a se vedea dacă programul de relaxare cantitativă fără precedent de acolo ar putea începe să fie redusă.

Luni, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că economia SUA se descurcă mai bine, dar „încă nu a ieșit la liman”, întrucât banca centrală s-a pregătit să lanseze un studiu privind efectele disparate ale pandemiei asupra diferitelor date demografice ale țării.

„Economia se redeschide, aducând o activitate economică mai puternică și crearea de locuri de muncă”, a spus Powell în remarcile pregătite pentru livrare la o conferință a Coaliției Naționale de Reinvestire a Comunității.

„Aceasta este perspectiva la nivel înalt – să o numim viziunea de 30.000 de picioare – și din acel punct de vedere, vedem îmbunătățiri. Dar ar trebui să aruncăm o privire asupra a ceea ce se întâmplă la nivelul străzii.”
Piața Japoniei și a Chinei continentale a rămas închisă marți pentru sărbătorile care diminuează volumul tranzacțiilor din întreaga regiune.

Tonul mai luminos de pe piețele asiatice a venit după o sesiune mai puternică pe Wall Street.

Media industrială Dow Jones a crescut cu 0,7% până la 34,113,23 puncte, în timp ce S&P 500 a câștigat 0,27% până la 4,192,66, majoritatea câștigurilor fiind concentrate în acțiuni industriale și de mărfuri.

Nasdaq Composite a scăzut cu 0,48%, până la 13,895,12, pe măsură ce stocurile tehnologice au rămas în stocurile pe care investitorii le-au văzut drept beneficiarii unei redresări pandemice.
Stocurile de energie au câștigat și în urma creșterii prețurilor la petrol.

În sesiunea asiatică, țițeiul Brent tranzacționa cu 0,15%, la 67,66 dolari, în timp ce țițeiul ușor din SUA era cu 0,12% mai mare, la 64,56 dolari.

„Petrolul brut a câștigat (în tranzacționarea SUA) ca reducere a restricțiilor din SUA și Europa ridică speranța unei cereri mai puternice. Uniunea Europeană intenționează să reducă restricțiile impuse călătorilor vaccinați în timpul verii”, au spus economiștii ANZ într-o notă adresată clienților.

„Acest lucru se întâmplă în timp ce mai multe țări ies din blocaje pe fondul unei scăderi a infecțiilor cu coronavirus”.

Randamentele Trezoreriei SUA au scăzut luni după ce datele arată că creșterea activității de fabricație a încetinit în aprilie, pe fondul provocărilor lanțului de aprovizionare și al creșterii cererii alimentate de lansarea vaccinului COVID-19 și stimulent fiscal.

Se așteaptă acum că concentrarea se va referi la datele privind serviciile datorate miercuri și la numerele de salarizare non-agricole, vineri.

Randamentul de 10 ani de referință, care a atins un nivel minim de sesiune de 1,578%, a scăzut cu 3 puncte de bază la 1,6011%, menținându-se mult sub un maxim de 14 luni de 1,776% atins pe 30 martie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata