Care sunt măsurile la care pot apela antreprenorii ca să eficientizeze activitatea în cadrul businessului

15

O eficientizare a activității în cadrul companiei reprezintă un obiectiv pe care fiecare business vrea să îl atingă, fiindcă acest aspect influențează în mod direct productivitatea, deci și profitul. Așadar, antreprenorii ar trebui să adopte o serie de măsuri și să aibă o strategie pe termen lung, astfel încât să atingă aceste targeturi. Drept urmare, iată care ar putea fi soluțiile la care să apeleze.

Motivarea angajaților cu ajutorul beneficiilor

În primul rând, angajatorul trebuie să se asigure că angajații sunt motivați în mod constant, pentru a-i determina să dea cel mai bun randament pe termen lung. Așadar, o primă măsură pe care o pot lua este să le ofere o serie de beneficii extrasalariale, adică să găsească soluții care avantajează ambele părți. De pildă, să le asigure salariaților masa de prânz, deci să se intereseze despre valabilitate tichete de masa pe card. De asemenea, pe lângă indemnizatie crestere copil pentru angajații care se întorc din concediul de creștere a copilului se mai pot pune la dispoziție tichete sociale pentru grădiniță, fiind un ajutor financiar suplimentar oferit de firma la care lucrează. 

 

În plus, personalul mai poate primi zile suplimentare de concediu sau să aibă posibilitatea de a-și desfășura activitatea din propriul cămin, într-un cadru relaxant, unde să nu mai respecte anumite reguli. 

Automatizarea și externalizarea activității profesionale

O altă soluție la care pot apela companiile este automatizarea activității. Așadar, acest proces poate fi implementat în funcție de domeniul fiecărui business. Mai precis, antreprenorii pot apela la anumite software-uri împreună cu alte tool-uri digitale, adică la tehnologie de ultimă generație, astfel încât să câștige timp, dar și bani. Astfel, munca manuală se înlocuiește cu un sistem digital care asigură eficiență și rapiditate în execuție. 

 

În plus, acolo unde este cazul, când vine vorba de un anumit departament sau nișă, businessurile pot apela la ajutor profesional din exterior, mai precis, să implementeze un proces de externalizare. Astfel, companiile pot contracta altă firmă care să le pună la dispoziție serviciile propriilor angajați specializați pe un anumit sector, cum ar fi cel de IT, economic sau de resurse umane. În felul acesta, nu mai este nevoie de angajarea altor persoane pentru îndeplinirea sarcinilor respective de muncă. Deci, angajatorul va face economii, fiindcă nu va mai fi nevoit să achite salarii suplimentare. 

 

Investiții care asigură evoluția personalului

Pentru o productivitate crescută și o eficientizare pe măsură, companiile trebuie să investească în educația profesională a angajaților. În funcție de rolul pe care îl au și de departamentul din care fac parte, îi pot trimite la cursuri de specializare specifice, ca să dobândească cele mai noi noțiuni din domeniu și să obțină certificările necesare. Astfel, vor putea prelua task-uri mult mai complexe și vor folosi noi metode pentru a-și duce proiectele la bun sfârșit, într-un timp mai scurt decât de obicei. Deci, pe termen lung, acest lucru ajută ambele părți, atât personalul, cât și angajatorul. 

 

Acestea sunt doar o parte din măsurile la care pot apela antreprenorii. Acum, depinde care sunt obiectivele fiecărei firme și care este bugetul de investiții pe care îl au la dispoziție. Pe de altă parte, poate strategia lor financiară sau cea de marketing implică alte soluții. Totuși, fără anumite schimbări de business nu vor apărea rezultate. De aceea, e nevoie de un plan pe termen lung și de alocare de fonduri pentru dezvoltarea afacerii, cu precădere pentru eficientizarea serviciilor și pentru sporirea producției, care vor duce la o profitabilitate mai mare. 

 

Drept urmare, companiilor nu le mai rămâne decât să facă investiții inteligente cu ajutorul cărora să ia fața competitorilor. De la beneficii extra salariale, până la automatizarea proceselor și oferirea de traininguri și cursuri de specializare. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata