Cum poți reduce consumul de energie electrică într-o hală industrială

88

Într-o perioadă nesigură, din punct de vedere financiar, prețul energiei electrice se află într-un proces de ascensiune continuă. Costul ridicat al procesării deșeurilor, investițiile reduse în domeniul echipamentelor tehnologice moderne, precum și creșterea costului de exploatare a resurselor tradiționale sunt elemente ce contribuie activ la scumpirea tarifelor de energie electrică.

 

Astfel, eficiența energetică se traduce prin găsirea unor noi modalități prin care să micșorăm consumul de energie, fără a afecta modul de lucru sau confortul. Mai ales, dacă spațiul de lucru se desfășoară într-o hală industrială – un loc vast, caracterizat de o structură puternică din metal sau beton, unde multiple utilaje de transport sau de ridicare sunt utilizate zilnic. 

 

De ce este important să reducem consumul de energie electrică?

O afacere de succes se construiește cu trudă, pasiune și utilizarea eficientă a resurselor puse la dispoziție. Atunci când te afli la început de drum, este important să iei în considerare toate aspectele, astfel încât investiția să se amortizeze în timp, iar tu să te bucuri de rezultate financiare pozitive. 

Raportându-ne la activitățile desfășurate în cadrul unei hale industriale, reducerea pierderilor de energie electrică ocupă un loc fruntaș, pe un plan organizațional conceput pentru dezvoltarea organizațiilor. Fie că ne referim la hale de birouri, de producție sau depozitare, se pot întocmi bilanțuri termoenergetice, cu scopul de a descoperi sursa pierderilor și spațiile cu un consum ridicat. 

În acest mod, ai ocazia să vezi sectorul care îți permite să reduci costurile totale privind întreținerea. Pot fi incluse soluțiile inteligente de iluminat, ce mențin o bună productivitate a personalului angajat, pe lângă scăderea consumului de energie, sau sistemele de încălzire și izolația termică.

 

Izolația termică împiedică pierderile de căldură

Chiar dacă pentru construirea unei hale industriale sunt folosite materiale durabile, precum beton sau oțel, pentru eficientizare și obținerea unui nivel sporit de căldură, se recomandă o izolație termică eficientă, pentru ca spațiul din interior să faciliteze de buna desfășurare a activităților de lucru. 

Printre cele mai cunoscute materiale cu abilitatea de a crea o barieră puternică împotriva pierderilor de energie sunt polistirenul, vata de sticlă sau vata bazaltică. Dacă plăcile netede de polistiren sunt folosite, mai degrabă, la izolarea fațadelor sau pereților interiori, un sistem de izolatie cu vata bazaltica va oferi siguranță în caz de incendiu, atenuează zgomotul și îmbunătățește confortul termic resimțit. În plus, cochiliile izolatoare cu folie de aluminiu pentru țevi nu rețin apa și permit pereților să respire.

 

Actualizarea echipamentului de lucru

Chiar dacă, în primă instanță, repararea continuă a utilajelor de lucru pare rentabilă din prisma prețului mai scăzut, ei bine, contabilizarea rezultatelor poate contrazice așteptările unui antreprenor. Pe lângă factorul economic, componentele învechite pot duce la mărirea consumului de energie electrică.

Ținând cont de faptul că fiecare echipament este conectat în mod constant la prize industriale, orice organizație ar trebui să dezvolte un plan complex privind actualizarea și înlocuirea utilajelor de lucru. În acest fel, adoptarea unei tehnologii moderne duce la economii importante la buget și, totodată, îmbunătățește relația cu mediul înconjurător, prin utilizarea în mod responsabil a resurselor de energie electrică.

 

Pe lângă faptul că o hală industrială te ajută să extinzi considerabil spațiul de lucru, reprezintă o bună ocazie pentru începerea unei noi afaceri. Dacă iei în considerare sfaturile referitoare la reducerea consumului de energie, poți observa rezultate într-un timp redus.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News