În România, programul „Masă caldă în şcoli” a fost aprobat vineri, de Guvern

51

În şedinţa de guvern de vineri 16 septembrie, programul „Masă caldă în şcoli” a fost aprobat. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt, Dan Cărubaru, la scurt timp după ședința de Guvern. Acesta a explicat ce presupune acesta, dar și cine va beneficia de el.

Din informaţiile acestuia, au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Programului „Masă caldă în şcoli”. Astfel, au fost definite situaţiile în care unităţile de învăţământ beneficiază de acest proiect, dar și normele minime obligatorii de pregătire a mesei pentru preşcolari şi elevi.

Mai exact, Cărbunaru a precizat că s-a definit cadrul legal pentru extindere a acestui program-pilot. Drept urmare, elevii din 350 de unități de învățământ preuniversitar vor beneficia de el.

Dan Cărbunaru, despre noile modificări la Programul „Masă caldă în şcoli”

În precizările sale, „S-a definitivat cadrul legal pentru a extinde programul-pilot de acordare a suportului alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Astfel, au fost stabilite normele de aplicare, prin hotărârea de Guvern, incluzând aici definirea suportului alimentar, a situaţiilor în care unitatea de învăţământ beneficiază de acest program, specificarea documentelor suport şi normele minime obligatorii care trebuie respectate în pregătirea mesei pentru preşcolari şi elevi, aşa cum cer recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a mai spus Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

În contextul acestui program, cu o reacție în acest sens a venit și din partea premierului Nicolae Ciucă. Șeful Executivului s-a arăta convins că Ministerul Educației va lua toate măsurile necesare, astfel încât toate școlile care vor beneficia de acest program să fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.

350 de școli din România vor beneficia de Programul „Masă caldă”

Astfel, „Sunt convins că la nivelul Ministerului Educației vor fi luate măsuri astfel încât aceste şcoli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie şi să aibă o repartizare unitară şi echilibrată la nivelul întregii ţări pentru fiecare judeţ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie”, a afirmat Ciucă.

Aşadar, decizia de astăzi vine după ce anterior, în cursul zilei de miercurii, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care numărul şcolilor incluse în Programul „Masă caldă” a fost crescut. Mai exact, în loc de 300 de școli beneficiare cum era până acum, numărul a fost crescut la 350.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata