Președintele țării, Klaus Iohannis pierde treptat încrederea românilor

33

Încrederea românilor s-a modificat în ultimele luni. Președintele țării pierde teren în fața liderului PSDMarcel Ciolacu, dar și în fața premierului Nicolae Ciucă. Acest lucru a fost confirmat de cel mai recent sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD.

În contextul datelor centralizate de sondaj, încrederea românilor s-a schimbat complet în ultimele luni de zile, astfel încât au fost întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare.

În conformitate răspunsurilor, cei mai mulți români ar vota cu social democrații, drept urmare, PSD ar obține 37% din voturi. Pe locul doi îi avem pe liberali, însă la o distanță semnificativă de PSD.

PNL-ul scade constant în sondaje

Totodată, sondajul arată că 23% dintre participanți ar vota cu PNL, în timp ce alți 11% ar vota cu AUR, iar 9% cu USR. În sondaj regăsim și UDMR-ul care se află la limita pragului electoral cu un procent de dar 5%.

În ceea ce privește noul partid al lui Dacian Cioloș, acesta este cotat cu doar 1%, semn că românii nu au atât de multă încredere.

Referitor la încrederea românilor, sondajul arată că la momentul actual, lucrurile s-au schimbat complet. Românii nu mai au atât de multă încredere în actualul preşedinte Klaus Iohannis.

Liderul politic în care au cea mai mare încredere românii

Procentul de 25% dintre români l-au preferat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, în timp ce alți 18% au declarat în sondaj că au încredere în premierul Ciucă. Pe președintele Klaus Iohannis îl regăsim de abia pe locul trei în cadrul sondajului, doar 15% dintre participanți având încredere în actualul șef al statului.

Pe locul patru la capitolul încredere îl regăsim pe George Simon, liderul AUR, cu un procent de 11%, urmat de Cătălin Drulă cu doar 9%.  Menționăm faptul că, având în vedere noile procente, este destul de clar că cei mai mulți participanți și-au cam pierdut încrederea în liderii politici, având în vedere încercările din ultimele luni de zile.

Aşadar, sondajul realizat de Avangarde a fost realizat în perioada 22 – 31 iulie, pe un eșantion de 902 subiecți prin metoda CATI, adică cea a interviurilor telefonice). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%, arată datele publicate de sursa citată.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro