Un pacient a fost injectat cu un virus revoluționar” care ucide cancerul

Foto: ziare.com
70

Recent, departamentul de oncologie al Centrul de cercetări City of Hope din Duarte, California, Statele Unite, a reușit să dezvolte, împreună cu o companie specializată în noi terapii împotriva cancerului, un tratament inovator contra acestei boli. Astfel, primul pacient a fost injectat cu un virus revoluționar” care ucide cancerul.

În contextul medical, s-a demonstrat că virusul, cunoscut sub numele de Vaxinia, după ce a fost testat cu succes pe animale, micșorează tumorile de colon, plămâni, sâni, ovare și pancreas ale pacienților, potrivit Daily Mail.

În contextul terapeutic, Virusul Vaxinia a fost modificat genetic pentru a infecta, replica și ucide celulele canceroase, cruțând în același timp celulele sănătoase. Acest tratament poate stimula sistemul imunitar al pacientului și poate crește nivelul unei proteine numite PD-L1 din tumori, făcând imunoterapia mai eficientă împotriva cancerului.

Mai mult, Vaxinia (nume complet CF-hNIS VAXINIA) este un ”virus oncologic”, un virus descoperit în natură, care a fost modificat genetic special pentru a lupta contra cancerului.

Acesta este dezvoltat de compania de biotehnologie Imugene Limited cu sediul în Melbourne, Australia, specializată în terapii noi care activează sistemul imunitar împotriva cancerului.

 

În explicaţiile sale, ”Cercetările noastre anterioare au demonstrat că virușii oncologici pot stimula sistemul imunitar să răspundă și să ucidă cancerul, precum și să stimuleze sistemul imunitar să răspundă mai bine la alte imunoterapii, inclusiv la inhibatori ai punctelor de control”, a declarat Daneng Li, profesor la Departamentul de oncologie al Centrului terapeutic City of Hope din Duarte, California, Statele Unite.

În prezent, a început, odată cu injectarea primului pacient cu acest virus ”revoluționar” studiul clinic 1, care își propune să recruteze 100 de pacienți cu cancer cu tumori masive metastatice sau avansate în aproximativ 10 locuri de testare din Statele Unite și Australia. Acesta va dura aproximativ 24 de luni.

Sursa: Ziare.com
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata