Victor Ponta: Bruxelles nu s-ar opune majorării pensiilor, lucru discutat în spațiul public

18

Victor Ponta susține că nu există niciun motiv pentru care Bruxelles-ul s-ar opune unei decizii de mărire a pensiilor în ţara noastră.

Astfel, Victor Ponta a explicat că economia României ar putea fi ridicată dacă pensiile și salariile vor fi majorate. Fostul premier al României susține că nu a auzit până acum informații conform cărora cei de la Bruxelles s-ar opune majorării pensiilor, lucru discutat în spațiul public.

Concret, Victor Ponta susține că procentele nu pot fi aceleași pentru toți pensionarii. Acesta a dat exemplu o majorare de 20% în cazul unui pensionar care încasează lunar 10.000 de lei, față de unul care are un venit lunar de doar 1.000 de lei.

Economia României are nevoie de pensii mai mari

Deși fostul premier se aștepta ca social democrații să ia atitudine în acest sens, nimic nu s-a întâmplat.

În opinia sa, „Eu n-am mai auzit până acum,  nu ne lasă Bruxelles  mărim pensiile. Ia și mărește-le,  nu îți face nimic Bruxelles-ul. Problema e  nu poți  îi dai celui cu 10.000 de lei 20% și tot 20% și celui cu 1.000. Eu sperăm  aici va face PSD ceva.

Majoritate absolută, nici PNL nu ar avea ce  zică. Aici sperăm eu  inverseze,  dea procent mai mare celor care au mai puțin”, a spus Victor Ponta, la România TV.

În contextul economico-financar, acesta a făcut un apel la Guvern să majoreze pensiile cât mai repede, pentru că acești bani se vor întoarce înapoi în economie și nu vor fi cheltuiți peste hotare la fel cum o fac alte persoane. Totodată, Victor Ponta susține că fiecare zi trece, iar discuțiile continuă fără să se ajungă la măsuri concrete.

În afirmaţiile sale, „Dați banii pensionarilor ei se întorc înapoiîi bagi înapoi în economie,  pensionarii nu pleacă în Dubai cu ei. Cred  nu e o minte limpede. Domnul Ciucă este un militar extraordinar de bun, dar partea economică nu o cunoașteÎncearcă  o învețe, dar nu poți  înveți atât de repede. Azi a fost iar o zi pierdută, s-a dus toată ziua pe discuții despre salariile parlamentarilor”, a mai adăugat acesta.

Partidele politice nu și-au ținut promisiunile făcute pensionarilor

În contextul politico-social, fostul premier al României susține că deja există probleme și mai grave precum cheltuielile legate de iarnă și este nevoie ca populația țării să poată să depășească acest impas.

El a amintit și de promisiunile din campania electorală făcut de partidele politice care spuneau că vor majora pensiile însă nu s-au ținut de cuvânt.

Aşadar, „Deja sunt probleme legate de cheltuieli la iarnă, cele obișnuite, nu de lux. Dar te plângi și ce se poate întâmplă? USR nu mai vine, a fost și am văzut ce au făcut. George Simion e în opoziție, e cu nunta. În 2020, în campanie electoralătoți spuneau despre creșterea pensiilor, inclusiv Orban. Nimeni nu s-a mai ținut de cuvânt.”, a încheiat fostul premier Victor Ponta.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata