4 sfaturi pentru o mutare reușită în alt oraș

Te-ai săturat de metrou, aglomerație, zgomot și începi să te simți claustrofob oriunde te-ai afla? Brusc, parcă îți vine să-ti dai demisia de la actualul job pentru a pleca să lucrezi nu doar în altă parte, ci și în alt oraș. Înainte de a face pasul, gândește-te de două ori și oferă-ți mijloacele să-ți realizezi visul de a face o schimbare de viață. Însă, mutarea în altă regiune se pregătește cu atenție dinainte. Iată câteva lucruri de știut înainte de a lua această decizie:

 

   1. Petrece timp în regiunea pe care ai dori să o alegi

Ar fi o greșeală să renunți la slujbă, oraș, prieteni doar dintr-un simplu capriciu. O astfel de schimbare poate fi pregătită și anticipată, uneori cu luni sau ani înainte, pentru a avea succes. Primul sfat, dacă ai o regiune sau un oraș în minte, este să le vizitezi măcar pentru un weekend, poate chiar o vacanță, pentru a vedea dacă te simți confortabil acolo. De la persoană la persoană, criteriile pentru stabilirea într-un oraș nou diferă. Dacă ești sensibil la climă, soarele, precipitațiile și poluarea vor fi puncte care nu trebuie trecute cu vederea. Dacă ai copii, ar trebui să te interesezi de oferta de școli sau activități extrașcolare sau de agrement oferite de oraș. Dacă timpul petrecut în trafic este un factor determinant în dorința ta de a renunța la actuala slujbă, verifică dacă nu cumva vei întâmpina aceleași probleme și în noul oraș ales.

 

   2. Cunoaște-ți noul oraș

Odată ce te afli în noul tău oraș, nu vei vizita doar apartamentele sau casele unde ți-ai dori să locuiești, ci va trebui să testezi și alte lucruri. Vizitează orașul la ore diferite și în zile diferite, vei descoperi că ritmul de duminică este total diferit de cel de luni. Traficul nu este același, aglomerația din supermarketuri variază. Testează transportul în comun. Dacă folosești metroul, autobuzul, tramvaiul, bicicleta, asigură-te că ai timp să mergi la serviciu, la magazin, să duci copiii la școală. De asemenea, asigură-te că există conexiuni și află programul mijloacelor de transport în comun, pentru că de la oraș la oraș, pot exista diferențe mari. 

 

   3. Informează-te despre ofertele imobiliare

Ofertele de locuințe disponibile sunt un pas important în această schimbare. Fie că intenționezi să închiriezi sau să cumperi un imobil, în ambele cazuri va trebui să afli detalii despre piața imobiliară din regiunea aleasă. Informează-te cu atenție despre oferte și alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Dacă deplasarea ta este temporară, evident că îți va conveni mai mult să închiriezi ceva. Dacă mutarea este pe termen nelimitat, atunci este posibil să îți dorești să găsești o casa de vanzare la Cluj, de exemplu, dacă acesta e orașul ales de tine.

 

   4. Caută-ți un loc de muncă înainte de a te muta 

Asigură-te că obții această slujbă de care ai nevoie, în prealabil. Pentru a realiza acest lucru, consultă ofertele de locuri de muncă ale regiunii, pe forumuri sau pe diferite site-uri de specialitate, apoi trimite cererea ta (CV și scrisoare de intenție). Dacă obții un interviu de angajare cu un recrutor, pregătește-te cu atenție pentru a maximiza șansele de a obține postul. De asemenea, fii pregătit să te deplasezi pentru aceste interviuri.

 

Orice schimbare de viață este în mod inerent complicată. Dacă mai adaugi și o mutare într-un alt oraș, un mediu nou, atunci totul se complică și mai mult. Dar cu o organizare bună și voință, orice este posibil. Așadar planifică, informează-te și organizează-te cu mare atenție și poți fi pregătit să începi o viață nouă, într-un oraș nou.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata