Amenajarea biroului în stil clasic: 5 sfaturi practice

Biroul amenajat în stil clasic, tradițional, nu se va demoda niciodată deoarece este întotdeauna organizat, oferind bun gust și rafinament. Stilul clasic aduce în prim-plan eleganța și confortul, alături de un design matur, echilibrat, sofisticat și armonios deopotrivă. Un birou cu astfel de trăsături te va ajuta să fii întotdeauna productiv și gata de orice provocare!

Dacă vrei să-ți amenajezi biroul în stil clasic, atunci iată 5 sfaturi practice care te vor ajuta să duci la bun final proiectul propus!

 

Amenajarea camerei în care se află biroul

Un birou amenajat în stil clasic se va potrivi cel mai bine într-o cameră ce adoptă același design. Pentru un design autentic alege parchetul pentru acoperirea pardoselii.

Vei găsi cu siguranță un preț bun pentru parchetul triplustratificat, astfel încât locul în care este biroul să aibă un design clasic, elegant și impunător! Totodată, alege ca piese de mobilier o bibliotecă în care să adaugi cărțile tale favorite, dar și dulapuri și sertare cu spațiu mare de depozitare.

Cu atât mai mult, alege două fotolii confortabile și moi pentru musafirii ce vor intra în camera cu biroul sau chiar pentru clipele în care vrei să te relaxezi și să iei o pauză de la muncă. Datorită acestora, încăperea va avea o amenajare clasică și de bun gust!

 

Materialul și cromatica biroului

Un birou clasic pune în evidență materialele de calitate, precum lemnul masiv de esență tare și foarte tare: cireș, fag, stejar, dar și cromaticile elegante, în special cele brune, burgundy, bordeaux sau cafenii. Ține minte totuși că trebuie să existe o armonie de culoare între biroul tău și încăperea în care este acesta plasat.

 

Scaunul directorial

Un birou clasic oferă în primul rând eleganță și confort. Astfel, ca să te bucuri de o experiență autentică, alege un scaun directorial cât mai comod și plăcut la atingere. Un scaun de birou ergonomic te va ajuta să ai o postură potrivită pentru spate, alături de alte caracteristici importante:

  • Suport lombar,
  • Reglarea înălțimii și a unghiului de înclinare,
  • Reglarea tetierei,
  • Înălțimea spătarului și adâncimea șezutului,
  • Greutatea maximă suportată,
  • Materialul scaunului – de preferat piele sau piele ecologică,
  • Rolele,
  • Accesoriile.

 

Organizarea biroului

Birourile clasice nu au foarte multe obiecte expuse, ci se păstrează cât mai mult spațiu pentru sarcinile de lucru. Folosește sertarele generoase ale biroului, dar și alte spații de depozitare, astfel încât locul să fie curat. Ține la îndemână documentele pe care le folosești constant, câteva instrumente de scris și laptopul.

Deoarece lemnul masiv trebuie protejat de temperaturi extreme, este important să folosești suport/ coaster pentru cănile de cafea și de ceai. Astfel, vei avea întotdeauna biroul organizat și curat, fără nicio pată inestetică!

Bineînțeles, este important ca biroul tău să fie pe gusturile tale, de aceea este important să adaugi o notă personală spațiului. De exemplu, pune pe birou o poză cu tine, familia sau prietenii tăi sau chiar o plantă suculentă și ușor de îngrijit.

 

Corpurile de iluminat

Un birou clasic beneficiază de lumină foarte bună. Dacă spațiul îți permite, este recomandat să plasezi biroul lângă o sursă naturală de lumină, iar pe perioada serii să folosești becuri de culoare albă sau neutră. Cu atât mai mult, ai grijă ca lampa pe care o alegi să se potrivească cu stilul abordat și să nu utilizeze foarte mult spațiu din zona de lucru a biroului.

 

Stilul clasic nu se demodează niciodată, iar un birou din lemn, elegant, rafinat, confortabil și practic cu siguranță va rezista în fața timpului, dar și în fața dorințelor tale de amenajări viitoare. Un birou în stil clasic îți va oferi întotdeauna starea de bine și concentrarea de care ai nevoie!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata