Aşa îţI pregăteşti aerul condiţionat pentru vară

Se apropie căldura, iar tu va trebui să te răcoreşti folosind din nou aparatul de aer condiţionat pe care îl ai deja montat în locuinţă. Însă, pentru a-ţi proteja sănătatea, trebuie să îl cureţi de praf sau alte impurităţi. Uite ce ai de făcut.

Scoate aparatul de aer condiţionat din priză

Înainte de a te apuca de treabă, scoate aparatul de aer condiţionat din priză. Acest lucru este foarte important şi nu este valabil numai în ceea ce priveşte aerul condiţionat ci şi în cazul tuturor aparatelor care funcţionează cu curent electric.

Dacă nu îl deconectezi de la sursa de energie electrică, rişti să te curentezi sau rişti ca aparatul să nu mai funcţioneze.

Curăţă unitatea interioară

Unitatea se curăţă cu o cârpă umedă, înmuiată într-o soluţie din apă, oţet sau bicarbonat de sodiu. Poţi folosi şi o soluţie din apă şi spirt. Îndepărtează cu grijă stratul de praf şi încearcă să nu-l împrăştii în aer.

Îndepărtează praful depus pe filtrele de aer

Filtrele de aer sunt confecţionate de regulă din plastic şi pot fi curăţate şi înlocuite cu uşurinţă. Pentru a scoate filtrul, trebuie să rabatezi masca frontală a unităţii interioare până când aceasta se blochează.

Apoi, desprinde filtrul de aer şi trage-l în jos. Acesta se poate curăţa folosind o soluţie din apă şi oţet. După spălare şi uscare, introdu partea superioară a filtrului în aparat până când e complet fixat şi închide masca frontală.

Schimbă freonul!

Dacă observi că aparatul de aer condiţionat nu mai funcţionează la capacitatea sa maximă este foarte posibil să se fi consumat freonul.

Pentru schimbarea freonului, trebuie să apelezi la firme specializate. Tot la firme specializate poţi apela şi în cazul în care doreşti să cureţi profesionist aparatul de aer condiţionat.

Aceste firme folosesc substanţe speciale care sunt pulverizate în interiorul unităţilor sau în radiatoare pentru o curăţare mult mai eficientă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata