Care sunt avantajele plitelor cu inducție? Sfaturi și recomandări de la GQS German Quality

11

 

În ultimul timp, plitele cu inducție și-au câștigat un loc important în topul produselor pentru gătit. Motivul este simplu: modalitatea ingenioasă de preparare a mâncării și puterea mare de încălzire de care dispun. Nu este totuși un concept nou, primele modele au fost comercializate în anii 70, iar sistemul de inducție datează de la începutul secolului 20. Beneficiile gătirii pe o plită cu inducție le depășesc cu mult pe cele ale metodelor tradiționale.

 

Cum funcționează plita cu inducție?

 

Se bazează pe principiul utilizării câmpului electromagnetic de înaltă frecvență. Energia electromagnetică produsă de bobina plitei este transferată direct către vasul de gătit, care este încălzit instantaneu, doar în zonele de contact. Până la apariția plitelor cu inducție, gazul era considerat ca fiind cea mai viabilă opțiune de către bucătarii profesioniști, dar o serie de avantaje incontestabile au pus inducția electromagnetică în topul preferințelor moderne.

 

Avantaje

Îți prezentăm mai jos motivele pentru care ar trebui să te orientezi către o plită cu inducție:

 • Eficiența energetică – Gătitul prin inducție este mai eficient decât metodele tradiționale, cu o reducere de până la 70% a consumului de energie – 90% din energia produsă este canalizată în obiectele de gătit în sine. Asta înseamnă că alimentele sunt pregătite mai repede, folosind mai puțină energie.
 • Curățare ușoară: Plitele cu inducție au o suprafață complet netedă, ceea ce le face ușor de curățat și întreținut. Nu există colțuri ascunse în care alimentele sau particulele de grăsime se pot bloca, iar petele nu se vor lipi pe suprafața acesteia.
 • Siguranță în utilizare: Sistemul integrat de detectare a tigăilor sau cratițelor face ca plita să recunoască atunci când acestea sunt în contact direct, astfel încât nu există riscul de a lăsa căldura aprinsă. Acest lucru reduce riscul de arsuri – atât pentru alimente, cât și pentru persoane.
 • Designul deosebit: Sticla în nuanțe de negru, alb sau gri din care sunt realizate plitele conferă o eleganță aparte oricărei bucătării.

 

Recomandări

Cele mai frumoase și calitative plite cu inductie (electrice) le găsești disponibile în portofoliul magazinului online GQS German Quality. Indiferent de dimensiunile, culoarea sau funcțiile pe care le dorești, cu siguranță aici vei găsi modelul care să-ți îndeplinească toate cerințele.

 

Kuppersbusch Profession+

Funcțiile și caracteristicile deosebite pe care aceasta le deține vor facilita întreg procesul de gătire, oferindu-ți o experiență unică în bucătărie. Sistemul de montaj îți oferă libertatea de a o integra atât cu marginile deasupra blatului de lucru, cât și la nivel cu acesta. Cel mai important aspect este acela că deține o hotă integrată. Este extrem de practic, mai ales în bucătăriile de dimensiuni reduse, unde spațiul destinat în mod normal hotei ți-ar putea servi drept zonă de depozitare. Plita beneficiază de cele mai recente tehnologii Kuppersbusch:

 

 • Pan&Size detection – senzorii detectează vasul și determină mărimea acestuia, astfel încât temperatura zonei de gătit reacționează în conformitate cu el
 • GlideControl – nivelul de putere dorit se setează facil printr-o simplă glisare pe suprafața plitei
 • Brigde – zonele de preparare pot fi activate simultan, rezultând astfel o zonă de preparare cu suprafață extinsă
 • Schott Ceran Miradur – strat de acoperire cu duritate sporită (9.5 scara Mohs) și aspect metalic ce protejează suprafața plitei împotriva zgârieturilor

Tot din gama brandurilor de top, te poți orienta și către modelul Teka IZC. Finisajul alb iese din tiparul plitelor clasice, conferind un aspect modern și rafinat bucătăriei tale. O poți integra într-un blat negru pentru a obține un contrast remarcabil. Caracteristicile și funcțiile ingenioase reprezintă din plin acest brand de top aflat în portofoliul GQS German Quality:

 

 • Programator electronic (touch control) pentru fiecare zonă de gătit
 • Sistem de optimizare a vasului
 • Indicatori de căldură reziduală
 • 4 funcții speciale: fierbere (iQuick Boiling), înăbușire, topire și menținerea temperaturii preparatelor (Keep warm)

Plitele cu inducție pe care le poți achiziționa de la GQS German Quality aparțin unor branduri de top și au scopul de a conferi calitate, longevitate și eleganță bucătăriei tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata