Ce avantaje ai dacă utilizezi lustre LED pentru iluminarea locuinței

35

Lustrele cu LED sunt un produs relativ nou care devine din ce în ce mai popular în fiecare zi. Din ce în ce mai mulți oameni înlocuiesc corpurile de iluminat cu lămpi cu LED-uri. În majoritatea cazurilor, corpurile de iluminat și sursele de lumină (lămpi) au fost fabricate ca două produse separate timp de aproximativ un secol. Acest lucru avea sens în zilele lui Edison și chiar puțin în secolul XXI, deoarece becurile incandescente, eficiente din punct de vedere energetic și altele asemenea, au o durată de viață scurtă comparativ cu LED-urile.

Avem tendința de a privi corpurile de iluminat ca fiind instalații mai mult sau mai puțin permanente cu o durată de viață nedeterminată, atâta timp cât înlocuirea becului poate fi continuată. Prin urmare, integrarea LED-urilor în corpurile de iluminat ridică unele preocupări, dar oferă totuși o serie de avantaje evidente. Iată, deci, care sunt principalele avantaje ale lustrelor LED le gasiti pe Emag, când vorbim despre iluminarea corespunzătoare a locuinței.

Durabilitatea

Dacă te întrebi cât durează aceste lustre LED, mai ales că ai aflat că trebuie schimbate când nu mai funcționează, iată care ar fi răspunsul. LED-urile sunt surse de lumină fiabile, evaluate pentru 20.000, 30.000 sau 50.000 de ore de funcționare. Ce înseamnă aceste numere în practică poți înțelege dacă analizezi cifrele, de exemplu minimul de 20 000 de ore de utilizare pentru un living. Aici, luminile vor fi aprinse în fiecare zi, cu excepția câtorva zile când familia este în vacanță și acest lucru se va întâmpla mai ales seara. Dacă lumina este aprinsă în medie 6 ore pe zi, LED-ul va dura cel puțin 10 ani. Durata strălucirii depinde direct de calitatea LED-urilor și de fiabilitatea mărcii. Reputația producătorului o poți ușor verifica, în așa fel încât să te asiguri că vei avea cele mai bune produse.

Economie de energie

Printre cele mai importante aspecte, de care fiecare client este interesat, se numără și eficiența energetică a iluminatului cu LED. Montând lustre LED beneficiezi de cea mai eficientă formă de iluminat din lume. Aceste modele de corpuri de iluminat consumă cu aproximativ 90% mai puțină energie decât becurile cu incandescență tradiționale și cu aproximativ 60% mai puțină decât cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Acest lucru este ideal dacă dorești să plătești mai puțin la factura de energie electrică. În plus, economiile la facturi vor compensa costul inițial al dispozitivului în scurt timp.

Prietenoase cu mediu

Realitatea este că LED-urile sunt produse fără utilizarea de materiale toxice. De asemenea, nu conțin mercur, spre deosebire de alte variante de corpuri de iluminat care economisesc energie, ceea ce facilitează reciclarea și nu dăunează mediului înconjurător. E un alt mod de a te comporta responsabil față de lumea în care trăiești.

Design deosebit

Tehnologia LED schimbă modul în care gândim designul corpurilor de iluminat și iluminatul în general. Integrarea LED-urilor permite crearea de forme și tipuri neobișnuite de corpuri de iluminat, care nu sunt posibile cu modelele tradiționale de lămpi. De exemplu, poți opta pentru lustre LED Circle Design, care sunt incredibil de populare și care sunt disponibile în cele mai interesante și surprinzătoare forme, din care poți alege modelul potrivit pentru fiecare cameră în care dorești să folosești lustre LED.

Tehologie modernă

Un alt avantaj care te poate interesa, mai ales dacă ești adeptul unei amenajări moderne a locuinței, este natura digitală a LED-urilor. Acest lucru facilitează conectarea și interacțiunea sursei de lumină și a tehnologiilor inteligente moderne într-un singur dispozitiv, care oferă capabilități unice de control inteligent. Mai nou, au apărut lămpi care pot fi controlate nu doar de la o telecomandă sau de pe un smartphone, ci și prin intermediul unei voci, cu ajutorul unui dispozitiv care se conectează prin sistem wireless. În acest fel poți seta luminozitatea sau poți aprinde și stinge luminile din orice poziție a casei, fără a mai avea nevoie să ajungi la întrerupător.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News