Mucegaiul în locuință – cum scapi și cum previi apariția sa

15

Cu o vechime de peste 25 de ani de activitate pe piața materialelor de construcții, AdePlast este cel mai important producător român cu patru platforme industriale situate în Oradea, Ploiești, Roman și Ișalnița, care se bucură de multiple recunoașteri în întreaga Europă. Inconveniențele termice pot aduce și disconfort în locuință. Tâmplăria termoizolantă, umiditatea sau încălzirea insuficientă a casei sunt câteva din cauzele care pot duce la apariția igrasiei. AdePlast produce vopsele de interior de înaltă calitate, concepute special pentru a preveni astfel de situații și pentru a aduce un plus de strălucire și revigorare casei.

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice care se înmulțesc prin spori, care pot apărea atât în interior, cât și în exterior. Pentru a putea crește, sporii au nevoie de umezeală. Astfel, cele mai predispuse încăperi care se pot confrunta cu mucegaiul sunt bucătăria și baia, din cauza excesului de aburi.

Mediul cald si umed din băi și bucătării este perfect pentru dezvoltarea mucegaiului.  Un alt motiv pentru care mucegaiul își face apariția pe pereți este blocarea transferului umidității de la interior spre exterior. Cu alte cuvinte, peretii „nu respiră“ pentru că izolarea nu a fost executată în mod adecvat. Din aceasta cauză, umezeala se acumulează în interior, se formează condensul și apar petele inestetice de mucegai. De asemenea, într-o casă care nu este aerisită suficient, șansele de apariție a mucegaiului cresc.

AdePlast a conceput vopseaua superlavabilă antimucegai pentru baie si bucătarie, Aeria Superweiss  Anti-Mucegai. Produsul este unul optimizat, special pentru aplicare, cu randament sporit la interior, mai ales în spațiile cu umiditate ridicată, cum ar fi băi, bucătării de restaurante, subsoluri, locuințe private, etc. Această superlavabilă este recomandată, de asemenea, pentru vopsirea tuturor suprafețelor minerale de tipul var ciment, var ipsos, pereți sau tavane gletuite sau tencuite, plăci de gips carton, suprafețe noi sau deja acoperite cu vopsea pe bază de dispersie apoasă.

Aeria Superweiss Anti-Mucegai  are un grad de lavabilitate ridicat și asigură un randament foarte mare la aplicare. Această superlavabilă are rezistență la umezeală și o permeabilitate excelentă la vapori, devenind astfel soluția rapidă și sigură pentru a împiedica dezvoltarea fugilor.

Cum prevenim apariția mucegaiului?

Cea mai buna soluție nu e să te lupți cu efectele igrasiei, ci să încerci să previi apariția acesteia. Câteva dintre soluțiile cel mai la îndemână sunt: aerisirea corespunzătoare a bucătăriilor și băilor, investirea într-o hotă performantă care să poată face față la cantitatea de abur emanate de la procesul de gătit, renunțarea la obiceiul de a usca rufe în case și, bineînțeles, aplicarea de produse lavabile speciale antimucegai, de înaltă calitate.

Aeria Superweiss Anti-Mucegai se aplică prin pensulare, cu rola, cu bidineaua sau airless, fiind soluția rapidă și practică pentru problemele cauzate de fungi și igrasie. Înainte de aplicare, materialul din găleată se amestecă pentru omogenizare cu malaxor electric. Produsul se livrează la vâscozitatea optimă aplicării. Pentru suprafețe foarte absorbante sau dacă se dorește, la aplicarea primului strat, produsul se poate dilua cu max 5% apă curată. Stratul doi se aplică nediluat. La aplicare cu airless, produsul se diluează cu apă conform specificațiilor utilajului, nu mai mult de 8 %.

 

Mucegaiul este prezent și în alte încăperi

Baia și bucătăria nu reprezintă singurele locuri din casă care pot fi afectate de igrasie și mucegai. Umiditatea și proasta ventilație pot conduce la apariția mucegaiului chiar și în dormitoare. Contrar așteptărilor, termopanele nu elimină umiditatea, ci dimpotrivă – reduc infiltrațiile de aer rece de afară, fiind, astfel, blocat schimbul natural al aerului din încăperi și formându-se condens. Mucegaiul poate veni neinvitat în casa ta și dacă au fost montate ferestre noi, iar zidăria din jurul acestora nu a fost refăcută suficient de rapid.

Mucegaiul poate afecta grav starea organismului, având numeroase efecte negative asupra sănătății, mai ales dacă problema nu este rezolvată din timp. Mucegaiul poate provoca alergii, îngreunarea respirației și poate conduce la oboseală și dureri de cap. De asemenea, acesta poate favoriza apariția unor boli precum astmul bronșic, sinuzita fungică sau infecția pulmonară.

De aceea, trebuie prevenită această problemă din timp și cu soluții performante și specializate. AdePlast a produs Aeria Gold All Inclusive, o lavabilă ecologică, hidrofobă, cu super putere de acoperire și proprietăți antimicrobiene cu rezistență la atacurile microorganismelor, care este avizată de Ministerul Sănătății.

AdePlast, cel mai important producător de Termosistem din Sud-Estul Europei

Business-ul AdePlast s-a situat pe creștere pe tot parcursul anului 2018, iar din punct de vedere al capacităților de producție, compania a înregistrat un upgrade major prin inaugurarea noii platforme industriale de la Ișalnița.

AdePlast a înregistrat o creștere de 13%, față de anul precedent, cu o cifră de afaceri de 474.000.000. Rezultatul reprezintă un moment cheie în evoluția companiei, având în vedere depășirea pragului de 100 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata