Cum să aleg cea mai bună cameră de supraveghere?

24

Numărul de spargeri de locuințe ce au loc în România este destul de ridicat, lucru ce poate fi alarmant pentru toți românii. Din acest motiv, tot mai multe persoane apelează la diferite metode pentru a ține musafirii nepoftiți la distanță.

Printre cele mai comune modalități de a te a apăra de hoți este amplasarea de camere supraveghere. Acestea sunt utile atât în prevenirea jafului, dar și pentru a găsi făptașul, în cazul în care jaful nu a fost oprit la timp. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că hoții au devenit din ce în ce mai inteligenți, găsind o mulțime de moduri în care pot trece de metodele de siguranță luate de oameni. Astfel că, dacă vrei ca locuința ta să aibă un grad de siguranță ridicat, poți apela la mai multe elemente ce sporesc siguranța.

De exemplu, dacă locuiești la casă, poți apela la camere de supraveghere amplasate strategic, poți opta pentru un gard cu o înălțime ridicată, poți opta pentru uși și ferestre din materiale durabile și poți păstra lucrurile în zone greu accesibile sau chiar în seifuri. De asemenea, nu uita de cel mai bun prieten al omului, care poate fi foarte util pe lângă casa omului.

Dacă ne oprim puțin atenția asupra camerelor de supraveghere, trebuie să știm că pe piață există numeroase modele, fiecare având specificații și utilități diferite. Pentru a opta pentru cea mai bună variantă pentru tine și casa ta, trebuie să ții cont de următoarele specificații:

 

Rezoluția – specificația ce redă calitatea imaginii

Pentru ca o cameră de supraveghere să fie cât mai utilă, aceasta trebuie să fie cât mai calitativă. Atunci când vorbim de calitatea unei camere de supraveghere, ne referim în primul rând la calitatea imaginii. Această funcție este dată de una din cele mai importante specificații, și anume rezoluția. Rezoluția se măsoară în Megapixeli și, cu cât aceasta este mai mare și, implicit, imaginea are mai mulți pixeli, cu atât imaginea este una mai clară și redă mai multe detalii, care pot fi foarte importante.

 

Cameră de exterior sau de interior – în funcție de carcasă

Pe lângă specificații, camerele de supraveghere diferă și în funcție de locul în care pot fi amplasate și, implicit, în funcție de utilitatea acestora. Astfel, există camere de supraveghere de exterior și de interior. În ceea ce privește diferențele dintre cele două opțiuni, putem aminti faptul că cele de exterior trebuie să fie mai rezistente, pentru a putea face față la diferite intemperii, precum umiditate, praf și temperaturi foarte mari sau foarte mici.

Rezistența acestora este dată de un element important, și anume carcasa. Cele cinci tipuri de carcase întâlnite în general în cazul camerelor de supraveghere sunt Dome, Speed Dome, Cu picior, Pinehole, Fish Eye. Camerele de supraveghere Dome, Speed Dome, Pinehole și Fish Eye sunt ideale pentru a fi instalate la interior. Primele două variante au un design discret și pot fi amplasate atât de perete, cât și de tavan, cea de-a doua având posibilitatea de a se roti în jurul celor trei axe. Camerele Pinehole au o dimensiune redusă și pot fi ascuns în diferite obiecte, fiind cel mai des utilizate în cazul bancomatelor, iar camerele Fish Eye au un unghi de vizibilitate de 180 de grade, având posibilitatea de a acoperi întreaga încăpere. Pentru exterior, sunt recomandate camerele de supraveghere cu picior, care au orientare facială și iluminator cu infraroșu.

Pe lângă aceste aspecte, trebuie avut în vedere și tipul lentilei, deoarece, în funcție de acesta depinde unghiul de vizualizare al camerei. Astfel, pe piață vei găsi camere de supraveghere cu trei tipuri de lentile, și anume cu unghi fix de vizualizare, cu unghi reglabil manual sau unghi reglabil prin telefonul mobil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata