Cum sa alegi un credit imobiliar

Industria imobiliarelor s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani, puterea de cumpaarare a crescut considerabil, mai ales in cele mai dezvoltate orase a Romaniei: Cluj, Bucuresti, Iasi, Timisoarea, Oradea. Orasele se extend prin construirea de noi cartiere de blocuri sau case, iar oamenii prefera sa cumpere decat ssa mai plateasca chirie. Insa achizitia unui imobil nu este o decizie usoara, avand in vedere ca implica o suma de bani foarte mare. Majoritatea oamenilor opteaza pentru un credit imobiliar la diferite banci. In acest sens, trebuie sa stii ca sunt doua tipuri de credite in functie de robor:

  1. Credit ipotecar cu dobanda flexibila

Cu siguranta ai auzit de robor si de fluctuatiile acestuia in ultimul an. Ei bine, roborul este unul dintre factorii care influenteaza valoarea ratelor lunare pe care vei fi nevoit sa le platesti. Astfel, daca roborul creste, rata lunar ava creste si invers. Dobanda flexibila iti ofera de altfel oportunitatea de a beneficia de o eventuala ieftinire a finantarilor. Exista oricum si riscul sa fii nevoit sa platesti rate tot mai mari la banca.

  1. Credit imobiliar cu dobanda fixa

Dupa cum ii spune si numele, acest tip de credit iti ofera posibilitatea de a alege o dobanda fixa, de cele mai multe ori mai mare, insa care iti ofera stabilitate si siguranta. Astfel, indiferent de evolutia roborului si a altor factori economici, rata ta lunar ava fi aceeasi si in prima luna si un ultima. Daca dupa un timp vrei sa renunti la acest tip de credit din diferite motive, singura optiune pe care o ai este refinantarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata