Panourile fotovoltaice – Sursa de energie electrica verde

38

Una dintre cele mai puternice alternative la furnizarea energiei electrice este cea a panourilor fotovoltaice. Asadar, cunoscand cateva detalii despre acestea te vei putea documenta mai bine si vei sti cum sa le implementezi in viata ta in cel mai scurt timp posibil.

In continuare vom detalia mai multe informatii despre acest subiect atat de important pentru tine: energia solara si captarea ei in interesul tau.

Ce sunt panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de panouri solare, un dispozitiv care produce energie electrică direct din lumina soarelui. Procesul de conversie se bazează pe efectul fotovoltaic: care constă în transformarea luminii în electricitate. Panourile fotovoltaice sunt elementele principale ale sistemelor fotovoltaicefotovoltaice.

Avantaje panouri fotovoltaice

O casă care folosește panouri fotovoltaicepentru a genera electricitate are multe beneficii în comparație cu alte tipuri de alimentare cu energie electrică. Câteva dintre acestea sunt următoarele:

  • Este mai ieftin să produci electricitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice decât cu alte sisteme, cum ar fi gazele naturale sau cărbunele.
  • Atunci când vă produceți propria energie electrică, nu trebuie să o cumpărați de la compania de electricitate. Acest lucru înseamnă că economisiți bani la factura lunară de electricitate. – Panourile fotovoltaice sunt fiabile si investitia se amortizeaza in timp. Ele nu se strică precum un generator care trebuie înlocuit în cele din urmă.
  • Panourile fotovoltaice creează energie electrică curată. Acestea nu creează poluare sau gaze cu efect de seră, precum combustibilii fosili.
  • Panourile fotovoltaice pot fi instalate aproape oriunde. Pe acoperișuri plane sau inclinate, pe copertine parcari auto sau depozite, inclusiv agricole dar, in primul rand pe orice tip de teren agricol.
  • Panourile fotovoltaicepot genera electricitate chiar si atunci cand cerul este inorat. Cu toate acestea, cantitatea de energie electrică produsă este mai mică decât atunci când cerul este senin.

 Instalarea panourilor fotovoltaice

Înainte de a instala panourile solare, trebuie să calculați necesarul de energie al locuinței dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți consumul zilnic al fiecărui aparat pe care îl folosiți acasă cu ajutorul unei liste în care veți indica cantitatea de energie consumată. În general, instalarea panourilor fotovoltaicese face în două moduri: instalarea pe acoperiș și instalarea la sol. Instalarea pe acoperiș constă în montarea panourilor deasupra acoperișului care acoperă casa. Instalarea la sol constă în amplasarea panourilor pe terenul proprietății. Instalarea la sol poate fi folosită în cazul în care nu aveți suficient spațiu pe acoperiș pentru a le instala.

Lucruri de luat în considerare înainte de a instala panouri fotovoltaice

Înainte de a vă instala propriile panouri fotovoltaice, trebuie să țineți cont de câțiva factori care vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie posibilă. Iată care sunt aceștia:

Locația – Locul ideal pentru a instala panouri fotovoltaice este pe un acoperiș din partea sudică a casei dumneavoastră. Acoperișul trebuie să primească lumina directă a soarelui în cea mai mare parte a zilei

Costuri – Costurile de instalare a panourilor fotovoltaice variază foarte mult in functie de specificul instalatiei

Întreținere – Trebuie să știți că panourile fotovoltaice necesită o anumită întreținere pentru a funcționa în mod optim.

Daca aveti in plan sa realizati un parc de panouri fotovoltaice, recomandarea noastra este sa aplelati la RUFY ROOF ENGINEERING SRL – companie producatoare de structuri de montaj pentru panouri fotovoltaice cu care dezvolta proiecte de parcuri fotovoltaice atat la nivel national cat si international, oferind solutii la cheie pentru orice tip de parc fotovoltaic.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News