Vas de WC suspendat sau normal?

53

Luând în considerare varietatea de obiecte sanitare de pe piață, procesul de achiziționare al vasului wc poate fi mai dificil decât te aștepți. Astfel că, înainte de a cumpăra un vas de toaletă, ar fi bine să te informezi cât mai mult despre opțiunile pe care le ai, avantajele și dezavantajele fiecărui tip în parte, modul de instalare, dar și despre problemele care pot apărea.

În momentul de față ai două opțiuni în ceea ce privește vasele wc. Poți alege varianta clasică de wc, cu montaj direct pe pardoseală, sau poți opta pentru un wc suspendat.

Vasele wc normale

Vasele de vw normle sunt primele modele de vase wc apărute pe piață. Au o serie de avantaje, însă pot prezenta și dezavantaje din anumite puncte de vedere. E important de remarcat faptul că acest tip de vase wc sunt ceva mai ieftine, pot fi montate în orice tip de baie, se întrețin destul de ușor și sunt cât de poate de practice.

Cu toate acestea, au înălțime standard, fiind uneori incomode pentru persoanele mici de statură sau pentru cele prea înalte, și ocupă destul de mult spațiu.

Vasele wc suspendate

Acest tip de vase wc a devenit foarte popular în ultima perioadă. Ocupă mai puțin spațiu față de cele clasice, au un design mai elegant și mai atractiv, au elementele de fixare ascunse și sunt chiar mai ușor de curățat. Mai mult de atât, lasă impresia de spațiu mai mare baie datorită locului disponibil de dedesubt și pot fi montate la înălțimea dorită.

Pe de altă parte, suportă o anumita greutate și funcționează doar cu rezervor încastrat, care este montat de regulă de către un instalator profesionist.

De ce să alegi sau nu un WC suspendat?

Alegerea tipului de vas wc este o decizie care îți aparține în totalitate. Spațiul disponibil din baie, stilul de amenajare și bugetul sunt cele mai importante criterii pe care le poți lua în considerare. Bineînțeles, pentru a-ți ușura munca, poți pune în balanța avantajele și dezavantajele fiecărui tip în parte.

Vasul wc suspendat reprezintă o opțiune avantajoasă atât pentru băile amenajate modern, cât și pentru cele de dimensiuni reduse. Luând în considerare faptul că există o gamă variată de astfel de vase wc, ai posibilitatea de a alege un model care să se încadreze perfect în decorul băii tale. Poți alege între un vas wc suspendat oval sau pătrat, în funcție de forma celorlalte obiecte sanitare din baie.

De asemenea, e important de menționat faptul că majoritatea modelelor sunt prevăzute cu diverse tehnologii, dezvoltate cu scopul de a ușura procesul de igienizare și nu numai. Spre exemplu, găsești pe piață vase wc fără ramă interioară, care redirecționează jetul de apă pe întreaga suprafața a interiorului vasului, pentru o mai bună igienizare.

Când achiziționezi vasul wc e important să pui accentul atât pe funcționalitate, cât și pe estetică. Dacă reușești să atingi în aceeași măsura ambele aspecte, fii sigur că vei beneficia de un obiect sanitar ușor de utilizat și întreținut, dar și plăcut din punct de vedere estetic.

Cum se montează un WC suspendat?

Înainte de montarea propriu-zisă a vasul wc, se montează rezervorul încastrat. Următorul pas constă în stabilirea înălțimii dorite și poziționarea elementelor de montaj. Se realizează apoi conexiunea la perete, se îmbină conductele, se instalează profilurile metalice, după care se finalizează alimentarea cu apă. În ultima parte a procesului, se fixează vasul wc de perete.

Montajul vasului wc suspendat este ceva mai dificil decât cel al toaletei clasice. Drept urmare, e necesară intervenția unui instalator profesionist.

Probleme care pot să apară la un WC suspendat

Necesitatea unui rezervor încastrat nu reprezintă un dezavantaj din prisma aspectului, ci poate fi o problemă doar dacă nu s-a făcut instalarea corespunzătoare a acestuia sau dacă rezervorul este de o calitate slabă. În cazul unei defecțiuni la rezervor, cel mai probabil trebuie spart peretele în care s-a încastrat pentru a se remedia problema apărută. Totuși, dacă instalarea rezervorului se face așa cum trebuie, probabilitatea de a apărea situații neplăcute este cât se poate de mică. Așadar, acest aspect nu trebuie să fie un impediment în alegerea acestui tip de vas wc.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata