600 de salariaţi de la Upetrom vor fi disponibilizaţi până la sfârşitul anului 2009

În aceasta saptamâna au inceput disponibilizarile in rândul salariatilor de la Upetrom 1 Mai, urmând ca pâna la sfârsitul anului sa isi piarda locul de munca 600 de angajati, a declarat Radu Petrescu, purtator de cuvânt al Upetrom 1 Mai Ploiesti.

Concedierile se fac cu acordul sindicatelor, iar cei 600 de salariati ai Upetrom vor primi plati compensatorii, in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca. Petrescu sustine ca Upetrom 1 Mai Ploiesti, care este profilata pe producerea de utilaj petrolier, a incercat sa isi pastreze personalul fara a face disponibilizari. În acest sens, conducerea fabricii a trimis in somaj tehnic, in ultimele 5 luni, 800 de angajati din cei 2.200, acestia primind 85% din salariu.

“Am tinut salariatii cât mai mult, dar acest lucru nu mai este posibil din cauza crizei economice care a condus la o scadere a comenzilor cu 85% pe piata interna si cu peste 30% pe piata externa”, a mai precizat purtatorul de cuvânt al Upetrom 1 Mai Ploiesti. Din cei 2.200 de angajati ai fabricii, pâna la sfârsitul anului vor mai ramâne 1.600.

În judetul Prahova, rata somajului a ajuns la 8,2%, reprezentând 25.848 de someri, a declarat Dragos Pârvan, purtator de cuvânt al Agentiei Judetene de Formare si Ocupare Profesionala Prahova. Pentru lunile noiembrie si decembrie, alte sapte firme au anuntat ca vor face concedieri colective, numarul celor care vor fi trimisi in somaj fiind de 1.390 de persoane, a mai precizat Pârvan.

Citește și
1 Comentariu
  1. FARA BANI spune

    SA II MANANCE CANCERUL DE NESIMTITI PE TOTI CARE CONDUC ACUM UZINA 1MAI UPETROM PLOIESTI, AM LUCRAT 30 ANI LA UPETROM IN CONDITII GRELE, AM FOST DATI IN SOMAJ SI NU VOR SA NE LASE SA NE LUAM PENSIILE. SUNTEM IN JUDECATA CU EI PENTRU COMPLETAREA CARNETULUI DE MUNCA CU GRUPA 1 SI TOT AMANA PROCESELE, MURIM DE FOAME. NU AM MAI INCASAT NICIUN BAN DE 6 LUNI DE ZILE. MURIM CU ZILE. AJUTOR!!! HELP!!!!!

    http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=105&d=MTA1MDAwMDAwMDAwNjAwMjg*

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata