Care sunt maşinile cu cel mai redus consum de carburant din România

Majoritatea automobilelor clasificate in functie de combustibil fac parte din gama de pret 7.000 – 12.000 de euro, dar exista si surprize, se remarcă în Ziarul Financiar.

Primul loc, atat in cazul motorizarii pe benzina cat si diesel, este detinut de un model premium. Smart, datorita cilindreei reduse a motoarelor si a dimensiunilor si masei minimaliste.

In cazul motorizarilor diesel clasamentul este aproximativ acelasi de cativa ani, unde prezenta Ford, Opel si a grupului VW este subinteleasa.

Dacia depaseste insa la capitolul performante de consum cateva modele germane si chiar pe fratele de grup Renault Clio, consumul mediu al modelului Sandero cu motorizarea 1,5 Dci de 70 CP fiind de 4,1 litri, potrivit specificatiilor constructorului.

În clasamentul diesel avem Kia, Mazda si Hyundai, iar in gama pe benzina am inclus Toyota, Kia, Mitsubishi, Suzuki si iar Hyundai.

Citește și
1 Comentariu
  1. Cornelius spune

    Chiar la Logan diesel, confirm un consum de 4,1 litri/100 km, consum mixt, cu maxim 90 km/oră, două persoane la bord şi un kilometraj sub 10.000 km.
    În regim urban, consumul este cuprins între 6-6,5 km/100 km. pentru acelaşi Logan,
    La turaţii mai mari de 2500 rot./min., Logan Diesel are un consum de circa 7,5 l /100 km., acesta fiind efectul supraalimntaţiei prin turbocompresor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata