Cele două companii energetice naţionale, înfiinţate până la sfârşitul lui 2009

Societatile ce urmeaza sa faca parte din cele doua companii nationale din domeniul energiei au aprobat in Adunarile Generale ale Actionarilor de vineri si sâmbata (24 octombrie 2009) sa fuzioneze, o Hotarâre de Guvern pentru infiintarea celor doua noi societati, Electra si Energetica, urmând sa fie aprobata pâna la finalul anului 2009, a declarat duminica (25 octombrie 2009) secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban.

“Hidroelectrica, Compania National a Huilei Petrosani, Electrocentrale Bucuresti, CET Deva si CET Paroseni au aprobat, sâmbata, in cadrul AGA sa fuzioneze pentru infiintarea celei de-a doua companii din sectorul energetic, Energetica. Vineri, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia a aprobat fuziunea Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Complexurile Energetice din Turceni, Rovinari si Craiova, pentru infiintarea companiei Electra”, a afirmat Tudor Serban.

În perioada urmatoare vor fi realizate grafice de evaluare tehnica si economica a celor doua noi companii, a adaugat Tudor Serban. “Companiile nou infiintate urmeaza sa fie inregistrate la Registrul Comertului. Sperâm ca pâna la fnalul acestui an sa fie emisa o Hotarâre de Guvern pentru infiintarea companiilor”, a spus acesta.
De asemenea, Hidroelectrica a aprobat divizarea companiei in doua, o parte urmând sa faca parte din Electra, iar cea de a doua din Energetica.

Din prima compania vor face parte Complexurile Energetice Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica, SNLO si trei sucursale ale Hidroelectrica – Vâlcea, Slatina si Sibiu. Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni ale Termoelectrica, Portile de Fier si scursalele Hidroelectrica Sebes, Buzau, Târgu-Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, precum si CNH Petrosani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata