E.ON România respinge acuzaţiile Fondului Proprietatea referitoare la încălcarea principiilor de guvernanţă corporativă

E.ON România respinge acuzațiile referitoare la încălcarea principiilor de guvernanță corporativă sau la existența unui conflict de interese, se arată într-un comunicat al companiei remis, luni.

„E.ON România respinge cu fermitate acuzațiile referitoare la așa-zisa încălcare a principiilor de guvernanță corporativă sau la existența unui conflict de interese, așa cum susțin administratorii Fondului Proprietatea într-un comunicat de presă dat astăzi (luni — n.r.) publicității. Compania noastră a avut întotdeauna o colaborare instituțională cu Fondul Proprietatea și a răspuns de fiecare dată tuturor solicitărilor de informații suplimentare venite din partea acestei entități”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, contractele de servicii de consultanță strategică la care fac referire reprezentanții Fondului Proprietatea au fost încheiate în deplină legalitate, „cu aprobarea organelor societare competente și în condiții comerciale de piață, certificate de experți independenți de renume internațional”.

Comunicatul precizează că E.ON România este o companie înregistrată în România și plătește toate taxele (inclusiv impozitul pe profit) către statul român.

„E.ON România elaborează strategii și politici de grup care vizează, printre altele, maximizarea potențialului investițiilor, dezvoltarea de proiecte strategice și de noi proiecte de afaceri, îmbunătățirea portofoliului de servicii furnizate clienților, gestionarea eficientă a tuturor resurselor companiilor E.ON, precum și îmbunătățirea continuă a standardelor de siguranță și protecție a mediului, în beneficiul tuturor clienților companiilor E.ON din România și al acționarilor (inclusiv statul român și Fondul Proprietatea)”, se mai spune în document.

Potrivit unui comunicat al Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala București, Fondul Proprietatea (FP) solicită aprobarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor E.ON Distribuție România și E.ON Energie România pentru acționarea în justiție a membrilor Consiliului de Administrație și a directorilor pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor prin aprobarea, încheierea și derularea unor servicii cu acționarul majoritar.

„Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala București, în calitate de Administrator Unic și Societate de Administrare a Fondului Proprietatea SA, anunță că Fondul a solicitat completarea ordinilor de zi ale Adunărilor Generale Ordinare ale Acționarilor E.ON Distribuție România SA și E.ON Energie România SA, convocate pe 26 mai și, respectiv, 28 mai 2015, pentru ca acționarii să aprobe acționarea în justiție a membrilor Consiliului de Administrație și a directorilor E.ON Distribuție România SA (denumit anterior E.ON Gaz Distribuție SA), E.ON Moldova Distribuție SA și E.ON Energie România SA, pentru recuperarea daunelor cauzate Companiilor prin aprobarea, încheierea și derularea unor servicii cu E.ON România SRL, acționarul majoritar al Companiilor”, informează comunicatul.

Fondul Proprietatea consideră că serviciile contractate de către companii cu acționarul majoritar E.ON România SRL nu sunt necesare, iar prețul plătit societății E.ON România SRL pentru serviciile de consultanță strategică este nejustificat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata