Grigore Cartianu rămâne redactor-şef la „Adevărul”

Grigore Cartianu va rămâne în funcţia de redactor-şef la „Adevărul”, după ce pe 1 aprilie 2010 împreună cu directorul general al „Adevărul”, Răzvan Corneţeanu, directorul editorial, Laurenţiu Ciocăzanu, şi alte 10 persoane a demisionat din trustul „Adevărul”, motivul fiind decizia patronului trustului, Dinu Patriciu, de suspendare a directorului general.

„Da, am renunţat la demisie. Sunt trei motive principale. Primul – reacţia impresionantă a redacţiei şi nevoia de a continua în aceeaşi formulă. Al doilea motiv este atitudinea conducerii companiei şi aici mă refer la promisiunile apăsate ale patronului şi ale conducerii executive că, la fel ca până acum, nu vor exista presiuni de a face ziarul într-un fel sau altul sau de a trage cu o tabără sau cu alta.

Al treilea motiv este legat de nevoia de a continua şi a finaliza proiectele aflate în derulare în care sunt implicat personal”, a declarat, miercuri Grigore Cartianu. Directorul general al „Adevărul”, Răzvan Corneţeanu, împreună cu Grigore Cartianu, redactorul şef al ziarului, Laurenţiu Ciocăzanu, directorul editorial şi alte 10 persoane au demisionat, pe 1 aprilie din trustul „Adevărul”, motivul fiind decizia patronului trustului, Dinu Patriciu, de suspendare a directorului general, a declarat la momentul respectiv Laurenţiu Ciocăzanu.

„Am recurs la acest gest cu trei zile înainte de Paşte, în urma unei întâmplări nefericite, din noaptea de miercuri spre joi, în care un grup condus de Dinu Patriciu, Peter Imre, băiatul lui Dinu Patriciu şi nişte avocaţi şi asistente au intrat ‘paraşutaţi’ în biroul lui Răzvan Corneţanu în care eram câţiva oameni. Ne-au pus pe masă brusc decizia de suspendare a lui Corneţeanu, pe motiv că nu acceptă să lucreze cu Peter Imre.

Citeste si:  Mehedinţi: Mărirea şi decăderea satului în care s-a descoperit cel mai mare tezaur dacic

De fapt, decizia fusese luată în urma unei discuţii între Dinu Patriciu şi Răzvan Corneţeanu pe tema unui comunicat ‘Adevărul Holding’, în care era amintit Roşca Stănescu în sens negativ referitor la practicile de presă. Şi l-a deranjat pe domnul Patriciu faptul că ‘Adevărul Holding’ s-a legat de prietenul domniei sale şi aşa a hotărât să îl suspende pe Răzvan Corneţean”, a explicat atunci Ciocăzanu.

El a mai spus că, împreună cu ceilalţi colegi care şi-au depus demisiile, au făcut acest lucru pentru că au venit la cotidianul „Adevărul” pentru Răzvan Corneţeanu „şi nu pentru Dinu Patriciu”, având încredere că el este garanţia pentru o meserie cinstită şi curată. „Suntem convinşi că, după ce nu mai este el (Răzvan Corneţeanu – n.r.), nu mai există această garanţie pentru noi”, a susţinut fostul director editorial al „Adevărul Holding”.

Citeste si:  Lebedev - „ţarul” presei britanice

Cei care au mai demisionat din trust sunt oameni din departamentele administrativ, contabilitate, marketing, publicitate şi editorial. Omul de afaceri Peter Imre este, începând cu 1 aprilie, noul director general al „Adevărul Holding”, a cărei conducere va fi asigurată şi de Andrei Ştefan, în calitate de director general adjunct, precum şi de Dinu Patriciu, preşedintele trustului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner