Hewlett-Packard ar putea concedia până la 30.000 de angajaţi pe plan global

Grupul informatic american Hewlett-Packard (HP) intenționează să renunțe pe plan global la 25.000 – 30.000 de angajați, costurile legate de concedieri urmând să se ridice la 2,7 miliarde de dolari, după divizarea companiei în două entități care ar urma să aibă loc în noiembrie, transmite BBC.

 În noiembrie, HP se va împărți în două entități, în ideea de a separa operațiunile cu probleme din domeniul calculatoarelor și imprimantelor personale de activitățile în creștere din domeniul serviciilor și echipamentelor hardware pentru companii.

Acționarii HP vor deține o participație în ambele companii printr-o tranzacție care să fie scutită de taxe pentru acționari. Împărțirea va conduce însă la o restructurare masivă a uneia din cele mai mari companii din sectorul IT, care în prezent are peste 300.000 de angajați și venituri de 112 miliarde de dolari.

Divizia dedicată serviciilor pentru companii va fi botezată Hewlett-Packard Enterprise (HPE) și va fi condusă de Meg Whitman, actualul director general al grupului Hewlett-Packard. Cealaltă divizie, HP Inc, va regrupa operațiunile HP din domeniul calculatoarelor și imprimantelor personale și va fi condusă de Dion Weisler în timp ce Meg Whitman va fi președintele Consiliului de Administrație. Fiecare din cele două ramuri de activitate sunt responsabile în prezent pentru aproximativ jumătate din veniturile și profiturile grupului.

Concedierile vor fi efectuate la Hewlett Packard Enterprise pentru a reduce costurile anuale cu 2,7 miliarde de dolari.

‘În ultimii ani am făcut eforturi deosebite pentru a reduce costurile și pentru a simplifica operațiunile iar aceste decizii finale vor elimina necesitatea unor restructurări în perioada următoare’, a afirmat Meg Whitman.

Ca parte a procesului de restructurare demarat în 2012, HP și-a anunțat intenția de a renunța la 55.000 de angajați.

Marți, la Bursa de la New York, acțiunile HP au scăzut cu 1,4%, la 26,73 dolari.

În trecut, HP era cel mai mare producător mondial de calculatoare personale dar a fost afectat de tranziția de la PC-uri la smartphone-uri și tablete, în condițiile în care HP nu produce niciunul din aceste dispozitive mobile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata