Holcim, profit de 668 milioane de dolari în trimestrul 3 din 2009

Producatorul elvetian de ciment Holcim AG a inregistrat un profit net de 673 milioane de franci elvetieni (668 milioane de dolari) in al treilea trimestru al anului, aproximativ acelasi rezultat ca in perioada similara a lui 2008, transmite AP.

Vânzarile nete au scazut cu 17%, la 5,69 miliarde de franci, de la 6,91 miliarde de franci in trimestrul 3 din 2008. Totusi, reducerea costurilor a dus la cresterea fluxului de numerar cu aproape 40%, la 1,39 miliarde de franci, de la mai putin de un miliard in aceeasi perioada a anului trecut. Holcim estimeaza ca situatia din Europa va presupune noi provocari, in vreme ce in America de Nord se asteapta la o crestere modesta in al doilea semestru al lui 2010, datorita programului de stimulare a economiei.

De asemenea, grupul elvetian estimeaza ca situatia de pe pietele emergente din Asia, Africa, Orientul Mijlociu si America de Sud este una favorabila. Holc im va reusi chiar sa depaseasca targetul pe care si l-a propus, de reducere a costurilor cu 600 milioane de franci in 2009, au declarat reprezentantii companiei. La veniturile realizate in 2010 se vor adauga si cele provenite din cumpararea, in luna iunie a anului curent, a operatiunilor din Australia ale rivalului mexican Cemex SAB, pentru suma de aproximativ 1,62 miliarde de dolari.

Holcim este al doilea producator mondial de ciment. În România, divizia Holcim România SA detine trei fabrici de ciment, in Turda (macinare), Câmpulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si 5 statii de agregate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata