Lindab România se menţine pe profit, în condiţii de criză

Vânzarile grupului international Lindab in Europa Centrala si de Est si spatiul CSI au scazut puternic in primele 9 luni ale acestui an, datorita crizei economice, dar Lindab România a ramas o companie profitabila, ca urmare a masurilor de securizare a afacerii luate la sfârsitul anului trecut, a declarat miercuri (28 octombrie 2009) la o conferinta de presa, Andrei Sulyok, directorul general al Lindab România.

Înca din luna noiembrie 2008, Lindab România a pus un accent sporit pe reducerea stocurilor proprii si ale partenerilor, recuperarea banilor din piata si diminuarea costurilor operationale. În acelasi timp, compania a urmarit sa ramâna cât mai aproape de clienti si de solicitarile lor. De altfel, lansarea sistemului de tigle metalice cu acoperire granulata – Lindab Roca – reprezinta un raspuns la cererea pietei.

“Un motiv important pentru introducerea Lindab Roca in portofoliul nostru este intensificarea solicitarilor venite din partea clientilor finali, prin intermediul partenerilor. De aceea, intentionam, intr-o prima etapa, sa fim aproape de distribuitorii nostri in promovarea comuna a produsului, dar mai ales in organizarea de training-uri de vânzari si de montaj. Raspundem astfel cerintelor clientilor nostri prin lansarea unui produs premium, sustinut de servicii de calitate, chiar si intr-o perioada de criza”, a subliniat Sulyok.

Citeste si:  Bisericile de lemn din Mehedinţi, comori de spiritualitate românească

El a adaugat ca introducerea unui nou produs pe piata in contextul actual este justificata de faptul ca produsele dedicate segmentului rezidential (sistemele de tigla metalica, jgheaburi si burlane) au reprezentat ponderea cea mai mare din valoarea vânzarilor Lindab in primele noua luni ale anului 2009 – “segment care a cunoscut o scadere mai putin abrupta”.

“Luând in calcul prognoza indicatorilor macroecomici, dar si evolutia negativa de la luna la luna a numarului autorizatiilor de constructie rezidentiale emise, cel mai probabil piata tiglelor metalice va continua sa scada, atât pâna la sfârsitul anului, cât si in 2010. Totusi, daca in alte segmente din domeniul constructiilor lucrarile stagneaza in acest moment sau au fost sistate definitiv, pe segmentul rezidential mizam inca pe finalizarea lucrarilor aflate in curs de realizare si pe demararea lenta de constructii noi in a doua jumatate a anului viitor”, a mai spus directorul general Lindab România.

Lindab Roca este un sistem complet de invelitori, rezultat al multor ani de cercetari, care imbina calitatile otelului cu aspectul natural asigurat prin stratul final de granule minerale. Sunt disponibile cinci profile diferite (Roca Toscana, Roca Madera, Roca Prestige, Roca Serena si Roca Rustica) in 10 culori standard si 10 combinatii pastelate.

Citeste si:  Relaţiile dintre Rusia şi UE în contextul crizei economice

Produsul se adreseaza clientilor cu venituri medii si peste medii, atât din mediul urban, cât si din mediul rural, care cauta solutii alternative la traditionala tigla metalica.
Potrivit reprezentantilor Lindab România, in prezent exista o oferta promotionala de lansare. Clientii care aleg pâna la 30 noiembrie noile sisteme de tigle metalice granulate Roca Rustica si Roca Serena vor beneficia de un pret promotional de lansare de 5,75 euro/buc pentru tigla de câmp si de preturi speciale pentru accesorii si elemente de tinichigerie.

Lindab România este parte a concernului international Lindab Group, care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Compania Lindab este prezenta pe piata româneasca incepând cu anul 1994.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner