Mesajele e-mail nesolicitate pot aduce pierderi importante companiilor din România

Mesajele e-mail nesolicitate de catre destinatari aduc pierderi de zeci de milioane de euro companiilor din România, releva un studiu intocmit de compania IT Assist, furnizor de servicii de specialitate externalizate.

Din datele citate reiese faptul ca dintr-un total de 1,16 milioane de e-mailuri trimise catre 1.700 casute de e-mail ale utilizatorilor din companii, pe perioada unei luni, 58,13% sunt de tip Spam sau Phishing. Potrivit studiului, un posesor de casuta de e-mail primeste, in medie, 22 de mesaje electronice pe zi dintre care aproximativ noua sunt legitime, iar restul reprezinta mesaje nesolicitate.

“Pierderile cauzate de un singur tip de incident IT – mesajele nesolicitate – pot fi foarte importante. O companie cu doar 20-30 de angajati, cu acces la e-mail si care nu foloseste o solutie de filtrare a e-mailurilor, poate primi, in medie, 150 – 200 de mii de mesaje nesolicitate intr-un an.

Daca presupunem ca un angajat pierde 30 secunde cu descarcarea, citirea sau stergerea fiecaruia dintre aceste mesaje, rezulta o pierdere directa de 1.250 ore lucratoare pe an, adica aproximativ 4.000 de euro pe an, calculati la un cost mediu cu fiecare angajat de numai 500 euro pe luna”, a explicat Mircea Mitu, director tehnic IT Assist.
Reprezentantul companiei IT a adaugat ca valoarea pierderilor pricinuite de e-mailurile nesolicitate creste direct proportional cu numarul de angajati care se “ocupa” de verificarea mesajelor nedorite.

“Într-o firma cu 30-40 angajati si cu productivitate mediu-ridicata, unde costul per angajat, incluzând salariul, taxele si regiile este de cel putin 1.000 euro pe luna, pierderile totale datorate mesajelor nesolicitate ajung la 10.000 euro pe an”, a declarat Mitu.
Studiul intocmit de IT Assist face parte din campania educationala “Un IT eficient conduce la costuri mai mici si profituri mai mari”, lansata de furnizorul de solutii si servicii IT pe data de 15 Septembrie 2009.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata