Ministrul Vasile Blaga a dispus un control la CS Dinamo

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a dispus marţi 27 aprilie 2010 efectuarea unui control la Clubul Sportiv Dinamo, anunţă MAI.

Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor va verifica modul de îndeplinire a obligaţiilor prevăzute în Legea 360/2002 privind Statutul poliţistului de către personalul Clubului. La finalizarea cercetărilor, rezultatele vor fi făcute publice, precizează comunicatul.
Controlul dispus de ministrul Vasile Blaga vine după arestarea poliţistului Bogdan Butnariu (33 ani) de la Secţia 3 din Capitală, fost sportiv de performanţă la CS Dinamo, acuzat de trafic de droguri de mare risc.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus şi arestarea fratelui poliţistului, Ştefăniţă Butnariu. Poliţistul a fost reţinut, luni, de procurorii DIICOT sub acuzaţia că face parte dintr-o grupare ce se ocupa cu traficul de droguri de mare risc – heroină şi metadonă.
Potrivit DIICOT, gruparea este formată din 13 persoane şi vindea heroină şi comprimate de metadonă pe raza Sectorului 1 din Capitală, în special în zonele Gara de Nord şi Bucureştii Noi.

În iunie 2009, mai mulţi sportivi de la Dinamo au fost transferaţi la Poliţia Capitalei, fără să li se verifice cazierul, printre aceştia aflându-se şi Bogdan Butnariu.
Bogdan Butnariu are antecedente penale, fiind condamnat în 2008 de Judecătoria Sectorului 6 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie, după ce a fost prins furând din hipermarketul Cora Militari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata