Ministrul Videanu a anunţat un program agresiv de investiţii în care vor fi angrenaţi şi producătorii români

Ministrul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a anunţat joi (18 martie 2010) la Buzău că în următorii zece ani, companiile naţionale vor realiza un program agresiv de investiţii, de peste 40 de miliarde de euro, în derularea căruia „se vor ţine ochii deschişi către producătorii români”.

„În viitorii 10 ani, companiile naţionale au un program ‘agresiv’ de investiţii, de 42,8 miliarde de euro, am cerut directorilor să se uite mai atent la industria autohtonă şi să fie cu ochii deschişi către producătorii români”, a mai spus Videanu care a precizat că „mediul de afaceri este cea mai activă parte a societăţii româneşti, de aceea guvernul are obligaţia să creeze un cadru stabil predictibil, clar şi eficient”.

Ministrul Videanu a făcut joi o vizită de lucru în judeţul Buzău cu ocazia căreia a dialogat cu reprezentanţii a peste 20 de companii private, lideri naţionali în diverse domenii industriale.
La întâlnirea mediată de deputatul Cezar Preda au participat producători din domeniul echipamentelor electrice, a aparatelor de cale, al stingătoarelor, maselor plastice şi metalurgiei care şi-au expus problemele cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.

Gheorghe Manole, patronul unui grup de firme care a investit zece milioane de euro într-un modern sistem de energie termică a municipiul Buzău, a anunţat că săptămâna viitoare centrala de cogenerare va intra în funcţiune. „Vom produce concomitent agent termic şi energie electrică, dar vom lucra pe pierderi pentru că schema de sprijin a fost legiferată, dar nu a intrat în vigoare.

În următorii doi ani, în România, numai în energia verde mediul privat ar putea investi circa 6-8 miliarde de euro fără ca statul să facă nici cel mai mic efort financiar, dar birocraţia ne pune piedici”, a declarat Gheorghe Manole.
„90 % din producţia firmei noastre este destinată exportului, pentru că nu avem acces pe piaţa internă de care ne lovim de un zid”, a declarat reprezentantul unei firmei specializate în producerea de echipamente metalurgice.

La rândul său, patronul unui centru de procesare a fierului beton din România cu tehnologii moderne consideră că siguranţa construcţiilor ar trebui să primeze şi este nemulţumit că firmele de apartament sunt preferate, deşi acestea nu pot să facă „dovada unor produse de calitate”. Ministrul Adriean Videanu a promis că va sprijini industria naţională în condiţii concurenţiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata