Peste 79% dintre români pot simţi „aroma” unei fotografii

Aproape trei sferturi dintre femeile românce acordă o mare importanţă parfumului zonei înconjurătoare atunci când realizează o fotografie, în timp ce mai mult de 79% dintre români fac acest lucru, relevă un studiu inedit publicat de către compania Skin, importator şi distribuitor al brand-ului Nikon în România.

Potrivit sursei citate, românii sunt atât de conectaţi cu simţurile lor încât îşi pot aminti aroma asociată unei scene sau unui loc doar privind fotografiile acestora. Concluzia este dezvăluită de cercetarea lansată de Nikon pentru a sărbători lansarea noii game de aparate foto compacte Coolpix, care captează amintirile cu detalii mai vii decât oricând înainte.

Studiul, realizat în 23 de ţări, a dezvăluit că aproape 80% dintre români îşi pot aminti parfumul asociat unei fotografii, în timp ce 68% au declarat că ar realiza fotografia unui subiect numai pe baza felului în care acesta miroase.
Dintre toate ţările participante în sondaj, spaniolii sunt cei care îşi amintesc cel mai uşor parfumul asociat unei imagini sau fotografii, în vreme ce britanicii îşi amintesc cel mai greu.

De asemenea, rezultatele indica faptul că femeile românce acordă mai multă atenţie decât bărbaţii parfumului zonei înconjurătoare atunci când realizează o fotografie, 71% declarând că ar fotografia ceva care miroase frumos, de exemplu o grădină de trandafiri.
Rugaţi să acorde note unei liste de parfumuri care ar declanşa cel mai probabil amintiri, 72% dintre români au menţionat mirosul asociat Crăciunului de vin fiert şi brad ca fiind prima dintre ‘amintirile parfumate’, iar mirosul de iarbă proaspăt tăiată şi de lemn ars aflându-se pe locurile 2 şi 3.

La studiul Nikon au participat 11.500 de persoane din 23 de ţări, cercetarea fiind realizată pentru a marca lansarea unei noi game de aparate foto compacte Nikon Coolpix: S8000, S4000, P100, L110, L21 şi L22.
Nikon este unul dintre cei mai importanţi producători de echipament foto din lume, cu o tradiţie în domeniu de peste 90 de ani. Primul aparat foto produs de Nikon a fost lansat în anul 1948.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata