Profitul Electrolux a crescut cu 92% în trimestrul 3 din 2009

Electrolux AB, producatorul suedez de electrocasnice, a raportat luni (26-X-2009) rezultate trimestriale peste asteptari, dar a anuntat si inchiderea a doua fabrici din Statele Unite, cu 950 de angajati, din cauza crizei financiare mondiale, transmite AFP.

Al doilea producator mondial de electrocasnice dupa Whirlpool anunta vineri inchiderea unei fabrici din Spania si concedierea celor 450 de angajati, compania lansând un program de restructurare care a dus luni la cresterea actiunilor Electrolux.
La bursa de la Stockholm actiunile companiei suedeze au urcat cu 8,9%, la 17 9,70 coroane.
În trimestrul 3 din 2009 Electrolux a obtinut un profit net de 1,63 miliarde de coroane (160 milioane de euro), in crestere cu 92% comparativ cu anul trecut, pe fondul reducerii preturilor materiilor prime si a masurilor adoptate anterior pentru reducerea costurilor.

În perioada iulie-septembrie 2009, vânzarile companiei suedeze au crescut cu 5%, la 27,6 milioane de coroane, peste asteptarile analistilor, care estimau vânzari de 27,1 milioane de coroane.
În 7 octombrie, Electrolux Satu Mare a anuntat ca va disponibiliza peste 70 de angajati de la 1 noiembrie din cauza scaderii vânzarilor. Persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii.

Citeste si:  Sibiul, între primele 5 destinaţii culturale europene

Anul acesta, Electrolux a disponibilizat la fabrica din Satu Mare 250 de angajati, din totalul de 1.320.
Electrolux este prezent in România din 1995 si este reprezentat local de divizia de vânzari si marketing in Bucuresti, precum si de fabrica de aragazuri la Satu Mare, din care detine 99,5 2% din actiuni.

La fabrica Electrolux din Satu Mare este realizata majoritatea productiei de aragazuri Zanussi din Europa. Piata de desfacere este foarte variata, iar productia se realizeaza atât pentru piata româneasca cât si pentru piete straine ca Rusia, tarile balcanice, statele baltice, Israel, Finlanda, Suedia si Norvegia. Pâna in prezent, grupul suedez a investit peste 31 milioane euro in dezvoltarea fabricii din Satu Mare.

Citeste si:  Un aparat electrocasnic din clasa energetică A++ consumă jumătate faţă de unul din clasa B
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner