Romtelecom rupe contractul cu Boom TV

18

– Romtelecom, numarul trei pe piata locala de servicii TV, a rupt contractul prin care prelua contra cost un canal TV cu profil sportiv de la platforma de satelit Boom.

.
In acest fel, Romtelecom pune o presiune suplimentara pe proprietarul Boom, compania DTH Television Grup, care a intrat in insolventa pe 7 mai pentru a se proteja de creditorii care au de recuperat datorii de zeci de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.

Contractul incheiat in urma cu un an aducea Boom TV venituri de aproximativ 100.000 de euro pe an si fusese utilizat ca garantie pentru un imprumut.

Potrivit datelor de pe piata, cateva mii de clienti ai platformei de satelit TV a Romtelecom plateau 2,2 euro pe luna pentru a avea acces la 3 posturi TV de sport, printre care si Boom Sport One – care transmitea, printre altele, meciurile din UEFA Champions League.

Oficialii Romtelecom nu au precizat motivul ruperii contractului, mentionand doar ca din 21 mai clientii Dolce nu vor mai receptiona postul Boom Sport One, scoaterea programului din grila urmand sa fie compensata cu cateva luni de abonament gratuit.

Eurosport, Romenergo, Grecos Energy si Eurocom, plus UniCredit Tiriac Bank – care a acordat companiei doua credite in valoare de 18,5 mil. euro, au cerut insolventa Boom.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata