SNLO are de recuperat de la RAAN 100 milioane de lei

Exploatarea Miniera Mehedinti a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) are de recuperat de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare (RAAN) suma de 100 milioane lei, a declarat luni (26 octombrie 2009) directorul Mihai Popa.

În anul 2009, SNLO trebuia sa primeasca de la firma BEST Recuperare Creante SRL o parte din sumele incasate de la RAAN prin executare silita, dar banii au intrat in depozitele acesteia, iar la mineri nu au ajuns nici un sfert din creante. “Datoria pe care RAAN avea sa ne-o achite se ridica, in trimestrul II al acestui an, la 130 milioane lei. Prin diferite presiuni, negocieri si compensari am mai primit 25 milioane lei.

În perioada care urmeaza am fost anuntati ca ni se vor mai deconta câteva facturi de livrare a carbunelui la Termocentrala Romag-Termo, sucursala a RAAN”, a precizat Popa. Potrivit acestuia, sumele datorate de RAAN trebuie platite integral, mai ales ca, la sfârsitul saptamânii trecute, s-a decis fuziunea intre SNLO, complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova, Nuclearelectrica si o parte din Hidroelectrica si, astfel, a infiintarii companiei integrate nationale de energie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata