Udrea precizează că nu are nici o legătură cu afacerile din Parcul Herăstrău

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a precizat luni (8 martie 2010) într-un comunicat de presă, că nu are nici o legătură cu afacerile din Parcul Herăstrău. ‘Nici eu şi nici soţul meu, Dorin Cocoş, nu avem nici o legătură cu afacerile din Parcul Herăstrău…

Asocierea noastră cu persoane sau firme care au interese imobiliare legate de Parcul Herăstrău este de rea – credinţă, fără nicio susţinere în realitate…’, se spune în comunicat. ‘Simplul fapt de a mă fi întâlnit pe parcursul vieţii cu o persoană sau alta nu mă face responsabilă de acţiunile acesteia.

Dealtfel nu am cum să fiu responsabilă pentru toate persoanele pe care le-am cunoscut, mai mult sau mai puţin. Fără a fi o problemă care mă interesează, dar tocmai pentru a reliefa absurdul situaţiei în care ne găsim, amintesc faptul că dreptul de proprietate asupra terenului din Herăstrău, drept de proprietate contestat astăzi, a fost stabilit nu de mine, ci prin acte semnate la Ministerul Tineretului şi Sportului, pe vremea când Crin Antonescu era ministru, şi la Guvern, când Adrian Năstase era prim-ministru’, a declarat ministrul Elena Udrea.

Cu o zi în urmă, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi Societatea Civilă pentru Reforma Morală (SCRM) au dat publicităţii un comunicat în care atrăgeau atenţia asupra ‘tunului imobiliar orchestrat de fostul şef al Biroului pentru Tineret şi Turism (BTT) şi compania Domino Impex SRL – controlată de un apropiat al oamenilor de afaceri Dorin Cocoş şi Alexandru Bittner – prin care 7 hectare din parcul Herăstrau vor deveni un complex hotelier privat’.

‘În urma vânzării frauduloase a celor 7 hectare de spaţiu verde, la un preţ ridicol – de 40 (patruzeci!) de ori mai mic decât valoarea reală a terenului – s-a creat contextul necesar ridicării unui complex hotelier privat în parcul Herăstrau – cea mai mare grădina publică a Bucureştiului’, se afirmă în comunicatul FACIAS.
FACIAS şi SCRM au mai precizat că ‘vor organiza o serie de acţiuni stradale şi manifestaţii publice îndreptate împotriva acestui tun imobiliar al căror beneficiari sunt soţii Elena Udrea – Dorin Cocoş sau apropiaţii acestora, în detrimentul cetăţenilor Bucureştiului’.

Scandalul referitor la terenul de şapte hectare din Parcul Herăstrău a fost generat, în 1999, când Ministerul Tineretului şi Sportului a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului în favoarea Biroului de Turism pentru Tineret (BTT). La scurt timp, BTT s-a asociat cu SC Domino Impex SRL, pentru dezvoltarea bazei sportive de pe malul lacului Herăstrău.

După un an de contract, Domino Impex SRL a dat în judecată BTT pentru neîndeplinirea unor clauze din contract. Tribunalul Bucureşti a dat o hotărâre prin care BTT a fost obligată să vândă SC Domino Impex SRL terenul şi activele de pe acesta pentru suma de un milion dolari, mult sub preţul pieţei.
Reprezentanţii Clubului „Sportul Studenţesc” au obţinut o decizie favorabilă, prin care a fost anulat certificatul de atestare a dreptului de proprietate, emis de MTS în 1999, precum şi nulitatea contractului de vânzare-cumpărare, încheiat între BTT şi Domino Impex SRL.

Citește și
1 Comentariu
  1. Lidia spune

    Cred in aceste afirmatii pe care dna udrea le sustine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata