Un nou virus de Yahoo Messenger se răspândeşte rapid

Utilizatorii de YM pot primi un mesaj instant ce conţine un link către o fotografie, părând că provine de la o persoană din lista de „prieteni”. Accesarea acestui link duce la contaminarea cu un virus care preia controlul calculatorului infectat şi se răspândeşte mai departe, transmiţând alte mesaje din lista de „prieteni” de pe contul de YM al persoanei infectate.

Rata de răspândire a acestui virus a ajuns la 500 de infectări pe oră în România, începând de la identificarea virusului, săptămâna trecută.

Virusul, denumit Palevo de către BitDefender, W32.Ymfocard.fam.Botnet de către BKIS sau W32.Yimfoca de către Symantec, este o variantă mai nouă a unui virus deja cunoscut.

El pătrunde pe calculatoare după ce, în varianta de Messenger, îi păcăleşte pe utilizatori să salveze ceea ce pare a fi o fotografie – un fişier cu extensia JPG sau GIF care ascunde un executabil care instalează virusul.

Conform BitDefender, acest virus preia controlul asupra unui port al calculatorului, deschizând un „backdoor” prin care un eventual intrus poate prelua controlul total asupra calculatorului virusat pentru a instala alte programe de tip malware, pentru a sustrage fişiere şi a intercepta parole, dar şi pentru a lansa mesaje spam.

Un astfel de calculator poate fi folosit şi ca sursă pentru alte atacuri informatice asupra altor calculatoare

Citește și
6 Comentarii
 1. crysty spune

  am avut si eu acest virus si am scapat de el cu programul malwarebytes anti-malware 1.46

 2. iuly spune

  Eu am primit pe messenger un mesaj: foto http:// lmagesur.com/image.php. Mi-am dat seama imediat (dupa 2 min.) cand a reaparut acelasi mesaj. Deci atentie sporita.

 3. Bit spune

  Ei oleaca de reclama la Bit Defender nu strica! Numai ca chestia este cam veche!

 4. geo spune

  pai si mie mia aparut dar miam dat seama repede ca e suspect.deci aveti grija ce luati de pe net!

 5. Bee spune

  Am o intrebare nu stiu ce am sters pe aici dar vad ca nu mai trimit chestiile alea (asta inseamna ca am luat virusul acela de la o persoana din contactele mele)dar nu stiu daca inca imi mai afecteaza calculatorul … va rog raspundeti cat mai repede multumesc:)

 6. costica spune

  instalati threat fire – se ia free

  este un firewall puternic care lucreaza impreuna cu antivirusul. garantat 100%

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata