Unul dintre acţionarii Flamingo International cere dizolvarea companiei

QVT, unul dintre actionarii Flamingo International, a cerut includerea pe ordinea de zi a adunarii generale extraordinare a actionarilor din august 2009 a unui punct cu privire la dizolvarea companiei, fara ca aceasta sa fie insotita de o motivatie sau de o argumentatie, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Reprezentantii Flamingo International considera ca aceasta solicitare ridica indoieli serioase privind bunele intentii ale acestui actionar, intrucât QVT este reprezentat in Consiliul de Administratie al Flamingo International, iar planul de restructurare si dezvoltare este in discutia managementului Flamingo de câteva luni, fiind deja prezentat in cadrul Consiliului de Administratie.

De asemenea, in urma cu doar doua saptamâni, QVT si-a crescut participatia in Flamingo cu inca 6%, crescându-si astfel participatia la 22%, dupa ce planul managementului fusese deja prezentat in Consiliul de Administratie.

“QVT este un fond care adesea nu tine cont de interesele companiilor in care investeste, ci mai curând cauta sa obtina câstiguri pe seama si in detrimentul celorlalti actionari”, a declarat Dan Adamescu, actionar principal Flamingo prin intermediul Nova Trade.

Planul de relansare a companiei, prezentat in Consiliul de Administratie, este bazat pe sprijinul celorlalti actionari principali, pe sustinere din partea bancilor, compania purtând acum discutii avansate pentru obtinerea de finantare suplimentara necesara dezvoltarii viitoare a companiei, sprijinul si increderea furnizorilor, un plan operational solid, bazat pe costuri operationale optimizate si vânzari in crestere dar si o echipa de management intarita.

“Actionarii Flamingo vor decide in luna august un plan de relansare financiara a companiei. Bazat pe acest lucru si pe planul operational deja in desfasurare in cadrul firmei am toata convingerea ca actiunea Flamingo va reveni acolo unde a fost in urma cu 1-2 ani,” a declarat Dragos Cinca, actionar principal si fondator Flamingo.

“Ne asteptam ca actionarilor principali sa li se ralieze si altii cu detineri semnificative, astfel incât nu imi fac griji cu privire la votul de aprobare a obligatiunilor convertibile. În acelasi timp nu imi fac griji cu privire la votul legat de solicitarea QVT, deoarece, rational vorbind, dizolvarea societatii este impotriva interesului tuturor actionarilor, inclusiv a QVT.

Îmi este greu sa inteleg de ce QVT ar fi dornic sa isi faca rau singur.
Chiar daca nu ar adera la planul celorlalti actionari si ar ajunge in situatia de a se dilua, tot ar câstiga mai mult din valoarea actiunilor decât in cazul dizolvarii” a subliniat Cinca.

Grupul Flamingo International aniverseaza in acest an 15 ani de activitate pe piata locala, având ca principal obiect de activitate comertul cu produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind in acest moment unul dintre liderii de pe piata din România.

Din anul 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata