Veniturile Renault scad pentru al cincilea trimestru consecutiv

Producătorul francez de automobile Renault a raportat joi o scădere de 1,1% a veniturilor pentru cele trei luni până în martie, al cincilea trimestru al vânzărilor sale scăzute la rând, în timp ce se lupta să scape de consecințele pandemiei COVID-19.

Sub directorul executiv Luca de Meo, care a preluat frâiele în iulie anul trecut, compania caută să producă mai puține mașini și să se concentreze asupra celor cu marje mai mari, o strategie care începe să dea roade.

Renault a obținut o creștere a creșterii prețurilor vehiculelor în al treilea trimestru consecutiv, deși acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa lovitura din scăderea stocurilor și a altor dificultăți, precum efectele valutare nefavorabile.

La fel ca și colegii, Renault s-a confruntat, de asemenea, cu o penurie globală de jetoane semiconductoare și nu a reușit să beneficieze, la fel ca unii rivali, inclusiv Daimler și Volkswagen, de o piață auto revigorantă din China.
Renault a renunțat anul trecut la principala afacere cu autoturisme din China din cauza vânzărilor slabe de acolo și este mai dependentă de piața sa centrală europeană, unde există încă blocaje pentru a aborda criza.

„Suntem încă departe de a fi într-o situație normală”, a declarat șefa finanțelor Renault Clotilde Delbos într-o conferință telefonică, adăugând că grupul a preferat să nu ofere îndrumări financiare din cauza mediului incert.

Renault, care produce și mărcile Dacia și Lada și are o unitate de finanțare, a declarat că vânzările totale au scăzut la 10 miliarde de euro (12 miliarde de dolari) față de un an mai devreme. Ar fi crescut cu 4,4% atunci când ar elimina moneda și alte efecte.

Vânzările de mașini ale mărcii Renault în volum au crescut cu 1,1% față de primul trimestru al anului 2021, dar acest lucru a fost cu mult în spatele saltului de 21,2% al companiei germane Volkswagen din perioada respectivă.
De Meo efectuează, de asemenea, reduceri de costuri pentru a încerca să remedieze firma care are pierderi.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata