Vizita lui Elon Musk în Marea Britanie a aprins zvonurile conform cărora acesta are în vedere construirea unei fabrici Tesla în UK

O scurtă vizită a șefului Tesla, Elon Musk, la Luton a aprins zvonurile conform cărora el are în vedere construirea unei fabrici Tesla în Marea Britanie.

Mogulul a zburat în Aeroportul Luton cu un avion privat weekendul trecut și a rămas două zile, spun rapoartele.

Daily Telegraph relatează că vizita coincide cu o vânătoare de către oficialii din Marea Britanie pentru locația „unei uzine noi”.

Secretul în jurul ofertelor a dus la speculații, că domnul Musk ar putea fi implicat.

Telegraph a raportat că autorităților regionale – inclusiv cele din Teesside și West Midlands – li s-au acordat 48 de ore neobișnuit de scurte pentru a pregăti ofertele pentru un sit de 250 de hectare, fără să li se spună pentru ce companie a fost licitat.

Procesul a fost condus de Oficiul pentru Investiții, un nou birou guvernamental care este conceput pentru a ajuta la fluidizarea discuțiilor dintre sectorul public și investitorii străini privați, după Brexit.

Software-ul de urmărire a zborului a arătat că un avion privat Gulfstream, raportat că aparține domnului Musk, a aterizat pe aeroportul Luton din California.

Avionul s-a mutat apoi în Germania, unde domnul Musk a efectuat o vizită luni la locul marii „gigafabricii” Tesla, care a fost afectată de întârzieri.

Cu toate acestea, nici guvernul, nici Tesla nu au confirmat speculațiile despre scurta oprire a domnului Musk în Marea Britanie.

De asemenea, nu este prima dată când domnul Musk aterizează la Luton pentru o scurtă vizită, alimentând astfel de zvonuri – se spune că ar fi făcut o oprire similară în iunie anul trecut.
Pentru Elon Musk, Aeroportul Luton – cu terminalul său privat pentru avioane corporative – poate fi doar un loc la îndemână pentru o scurtă oprire în drumul său spre a-și inspecta operațiunile germane.

Însă pentru un guvern britanic disperat să stimuleze investițiile interne, opririle – și au existat mai multe – sunt o oportunitate vitală pentru a-l distra pe magnatul Tesla.

În urmă cu doi ani, el a arătat clar că incertitudinea Brexit a fost un factor în respingerea Marii Britanii și în alegerea Berlinului ca locație pentru „gigafactoria” Tesla, pe care compania o consideră „cea mai avansată fabrică de producție de vehicule electrice cu volum mare, din lume”.

Însă oficialii britanici nu au renunțat, subliniind că în afara UE nu se aplică aceste reguli obositoare de ajutor de stat, ceea ce înseamnă că ar putea exista fonduri guvernamentale substanțiale pentru o fabrică aici.

Acum este încă greu de văzut logica unei fabrici Tesla doar pentru a furniza piața din Marea Britanie – dar Elon Musk s-a dovedit a fi expert în a profita de subvențiile guvernamentale și de scutirile de impozite acasă atât în ​​SUA, cât și în Germania. Deci, nu excludeți-o încă.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata