Vlădescu: Vom încerca să păstrăm locurile de muncă

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, le-a spus luni (25 ianuarie 2010) sindicaliştilor care au pichetat sediul MFP că intenţionează să reducă costurile, nu numai în sistemul bugetar, dar şi să păstreze locurile de muncă.

„Vrem să reducem costurile, nu numai în sistemul bugetar. Principala preocupare este crearea sau păstrarea locurilor de muncă. Am început deja discuţiile şi în privinţa salariului minim pe economie”, a spus Sebastian Vlădescu.
Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” a început, luni, acţiunea de pichetare zilnică, timp de două ore, a sediului central al Ministerului de Finanţe din Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa, manifestările se vor desfăşura în perioada 25 – 29 ianuarie, între orele 10.00 – 12.00.

Cartel Alfa reiterează faptul că a solicitat primului ministru şi Guvernului identificarea metodelor de aplicare, în regim de urgenţă, a solicitării comune sindicate/patronate de prelungire, prin act guvernamental, a măsurilor prevăzute în articolul 2 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială aprobată cu modificări şi completări prin Legea 268/2009.

„Solicităm, în mod explicit, ca toate dispoziţiile legale incluse în actele mai sus menţionate referitoare la acordarea şomajului tehnic să fie aplicate pe parcursul întregului an 2010, în condiţiile în care, pe fondul agravării deteriorării situaţiei economice în această perioadă, măsurile de protecţie socială trebuie să devină prioritare pentru a atenua efectele crizei economice care îşi fac deja acut simţită prezenţa în rândurile salariaţilor din întreaga ţară”, se menţionează în comunicat.
Cartel Alfa atrage atenţia că, în cazul în care Ministerul de Finanţe şi Guvernul nu rezolvă revendicările, pichetarea se poate prelungi pe o perioadă nedeterminată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata