Poate un om trist să devină un speaker motivațional de succes?

36

Da, un om trist poate deveni un vorbitor motivațional. De fapt, unii dintre cei mai de succes speakeri motivaționali au depășit o mare tristețe și adversitate în propriile vieți. Poveștile lor de luptă și triumf îi pot inspira si pe alții să-și depășească propriile provocări.

Deși poate părea contraintuitiv, abilitatea de a te conecta cu alții care s-au confruntat cu provocări similare poate fi un motivator puternic.

Înțelegerea impactului emoțiilor

Se spune că un om trist nu poate fi niciodată un speaker motivațional. Acest lucru se datorează faptului că emoțiile joacă un rol foarte important în motivație. Emoțiile pot fi fie pozitive, fie negative, dar în orice caz pot avea un impact profund asupra motivației.

Un om trist poate să nu fie capabil să adune emoțiile pozitive necesare pentru a fi un speaker motivațional, dar asta nu înseamnă că nu poate fi unul. Este posibil ca un om trist să devină un mare speaker motivațional învățând să-și înțeleagă și să-și controleze emoțiile.

Legătura dintre emoții și motivație

Mulți oameni cred că emoțiile unei persoane le pot influența motivația. De exemplu, o persoană tristă poate să nu aibă același nivel de motivație ca o persoană fericită. Totuși, asta nu înseamnă că o persoană tristă nu poate deveni un bun speaker motivațional. De fapt, unii dintre cei mai de succes speakeri motivaționali au avut cel putin o mare tristețe în viața lor.

Își folosesc experiențele pentru a-i motiva pe alții să-și depășească propriile provocări. În timp ce emoțiile unei persoane le pot influența motivația, în cele din urmă este la latitudinea individului să aleagă cum va răspunde emoțiilor sale.

Puterea de a povesti

Se spune că un om trist nu poate deveni niciodată un speaker motivațional. Acest lucru se datorează faptului că un speaker motivațional ar trebui să fie cineva plin de speranță și pozitivitate și care îi poate inspira pe alții să-și urmeze visele.

Un om trist, pe de altă parte, este cineva plin de disperare și negativitate. Cu toate acestea, cred că un om trist poate deveni într-adevăr un mare “vorbitor” motivațional. Puterea povestirii poate fi foarte puternică, iar dacă un om trist este capabil să-și spună povestea într-un mod care este și emoționant și inspirator, atunci cu siguranță poate deveni un vorbitor desavarsit.

Abilitatea de a intra în legătură cu un public

Este cu siguranță posibil ca un om trist să devină un bun speaker motivațional. Este foarte important ca un speaker motivațional să poată intra în legătură cu publicul său. Aceasta înseamnă a fi capabil să înțeleagă și să se raporteze la experiențele și sentimentele lor. De asemenea, înseamnă să fii capabil să comunici eficient și să te conectezi la nivel personal. Un om trist poate deveni un bun speaker motivațional dacă este capabil să facă aceste lucruri.

Vorbirea motivațională este o modalitate excelentă de a-i inspira pe alții, indiferent de starea ta emoțională.

În timp ce vorbirea motivațională poate părea o alegere ciudată de carieră pentru cineva care este deprimat sau îndurerat, poate fi de fapt o modalitate excelentă pentru o astfel de persoană de a se recupera, precum și de a-i ajuta pe ceilalți. Iată trei motive pentru care un bărbat (sau o femeie) trist ar trebui să ia în considerare să devină un speaker motivațional:

Îți oferă un scop.

A fi implicat în munca de vorbire motivațională îți va oferi ceva pe care să te concentrezi, în afara propriei dureri și suferințe. Acest lucru vă va ajuta să vă depășiți depresia și să experimentați o ușurare atât de necesară din poverile durerii.

Vă ajută să faceți noi contacte.

Devenind un bun speaker motivațional, veți ajunge să vă faceți noi prieteni și conexiuni cu oameni din diferite industrii și medii. Acest lucru vă va ajuta să aflați mai multe despre viață și despre lume în general.

Vă oferă posibilitatea de a călători și de a explora locuri noi.

În calitate de speaker motivațional, vei avea ocazia să vizitezi locuri din întreaga lume, fie că mergi acolo pentru a susține discuții sau pur și simplu vei experimenta cultura locală în timpul liber. Călătorind prin locuri noi este o modalitate excelentă de a-ți ridica starea de spirit și de a te ajuta să obții o nouă perspectivă asupra vieții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata