Guvernul de la Kiev susţine că nu privește asistență eficientă

Foto: tv8.md
23

În actualul război, occidentul nu crede în victoria Ucrainei. În prezent, Guvernul de la Kiev, prin vocea ministrului de Externe, susține că nu primește suficient ajutor pentru a-și mobiliza corespunzător armata ca să poată face față atacurilor ruse.

Uneori ţările occidentale nu cred în victoria Kievului și deseori adoptă o atitudine de așteptare, neacordând asistență eficientă Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon.

Astfel, „Miniștrii de Externe mă întreabă adesea în interviuri și în conversații: „Cât timp mai puteţi rezista?” Și le răspund tuturor: „Optica ta este, în principiu, greșită. Se pare că în loc să întrebați: „Ce mai trebuie făcut pentru a câștiga în cel mai scurt timp posibil?”, voi toți așteptați să ne prăbușim și problema să dispară de la sine”, a spus diplomatul ucrainean.

În contextul afirmaţiilor lui Kuleba, cei cu care discută reacționează dureros la un astfel de răspuns. „Dar acesta este adevărul”, a subliniat ministrul ucrainean de Externe, relatează agenția rusă de presă TASS.

Volodimir Zelenski a creat un Consiliu Consultativ pentru eliberarea Peninsulei Crimeea

Din punct de vedere social, cu sau fără ajutorul Occidentului, liderii ucraineni sunt gata să-și elibereze poporul de sub dominația rusă. Motiv pentru care președintele Ucrainei a luat măsuri urgente.

Recent, preşedintele  Volodimir Zelenski a semnat un decret pentru crearea unui Consiliu Consultativ pentru eliberarea și reintegrarea Republicii Autonome Crimeea și a orașului ucrainean Sevastopol, teritorii ocupate de armata rusă.

Acest Consiliu Consultativ va avea următoarele obiective:

  • promovarea coordonării măsurilor privind eliberarea, reintegrarea și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei;
  • protecția drepturilor și intereselor cetățenilor Ucrainei;
  • depășirea consecințelor și compensarea prejudiciilor cauzate statului ucrainean, cetățenilor și persoanelor juridice ale acestuia din cauza agresiunii armate și a ocupării temporare a unei părți a teritoriului Ucrainei de către Federația Rusă și a proiectelor și activităților din cadrul activităților Platformei Crimeea;

În urma decretului prezidențial semnat, Andrii Iermak (șeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski) va trebui să prezinte propuneri privind componența acestui Consiliu Consultativ în termen de o lună.

Din informaţiile ziarului ucrainean Pravda, Volodimir Zelenski va fi liderul acestui Consiliu Consultativ.

Iar principalele sarcini ale acestui consiliu vor fi:

  • elaborarea de propuneri privind prioritățile activităților Consiliului;
  • activități în cadrul platformei Crimeea;
  • pregătirea de propuneri de îmbunătățire a legislației privind aspectele legate de eliberarea și reintegrarea Crimeii.
Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata