Guvernul de la Kiev susţine că nu privește asistență eficientă

Foto: tv8.md
58

În actualul război, occidentul nu crede în victoria Ucrainei. În prezent, Guvernul de la Kiev, prin vocea ministrului de Externe, susține că nu primește suficient ajutor pentru a-și mobiliza corespunzător armata ca să poată face față atacurilor ruse.

Uneori ţările occidentale nu cred în victoria Kievului și deseori adoptă o atitudine de așteptare, neacordând asistență eficientă Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, într-un interviu acordat jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon.

Astfel, „Miniștrii de Externe mă întreabă adesea în interviuri și în conversații: „Cât timp mai puteţi rezista?” Și le răspund tuturor: „Optica ta este, în principiu, greșită. Se pare că în loc să întrebați: „Ce mai trebuie făcut pentru a câștiga în cel mai scurt timp posibil?”, voi toți așteptați să ne prăbușim și problema să dispară de la sine”, a spus diplomatul ucrainean.

În contextul afirmaţiilor lui Kuleba, cei cu care discută reacționează dureros la un astfel de răspuns. „Dar acesta este adevărul”, a subliniat ministrul ucrainean de Externe, relatează agenția rusă de presă TASS.

Volodimir Zelenski a creat un Consiliu Consultativ pentru eliberarea Peninsulei Crimeea

Din punct de vedere social, cu sau fără ajutorul Occidentului, liderii ucraineni sunt gata să-și elibereze poporul de sub dominația rusă. Motiv pentru care președintele Ucrainei a luat măsuri urgente.

Recent, preşedintele  Volodimir Zelenski a semnat un decret pentru crearea unui Consiliu Consultativ pentru eliberarea și reintegrarea Republicii Autonome Crimeea și a orașului ucrainean Sevastopol, teritorii ocupate de armata rusă.

Acest Consiliu Consultativ va avea următoarele obiective:

  • promovarea coordonării măsurilor privind eliberarea, reintegrarea și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei;
  • protecția drepturilor și intereselor cetățenilor Ucrainei;
  • depășirea consecințelor și compensarea prejudiciilor cauzate statului ucrainean, cetățenilor și persoanelor juridice ale acestuia din cauza agresiunii armate și a ocupării temporare a unei părți a teritoriului Ucrainei de către Federația Rusă și a proiectelor și activităților din cadrul activităților Platformei Crimeea;

În urma decretului prezidențial semnat, Andrii Iermak (șeful de cabinet al lui Volodimir Zelenski) va trebui să prezinte propuneri privind componența acestui Consiliu Consultativ în termen de o lună.

Din informaţiile ziarului ucrainean Pravda, Volodimir Zelenski va fi liderul acestui Consiliu Consultativ.

Iar principalele sarcini ale acestui consiliu vor fi:

  • elaborarea de propuneri privind prioritățile activităților Consiliului;
  • activități în cadrul platformei Crimeea;
  • pregătirea de propuneri de îmbunătățire a legislației privind aspectele legate de eliberarea și reintegrarea Crimeii.
Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online