România va avea din nou un turneu de tenis de nivelul WTA, organizat de fundația lui Ion Ţiriac

27

Miliardarul Ion Ţiriac anunță că un nou turneu de tenis de nivelul WTA va avea loc la București. Turneul este organizat de Fundaţia Țiriac și urmează să aibă loc în perioada 10-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, situat pe Bulevardul Pierre de Coubertin, numărul 11.

În opinia sa, Ion Țiriac susține că organizarea acestui turneu este rezultatul unor eforturi majore care au ca scop păstrarea Bucureștiului pe harta internațională a turneelor de tenis.

Totodată, miliardarul a mai adăugat că scopul fundației sale este acela de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar această competiție completează misiunea fundației sale.

Ion Țiriac, despre organizarea turneului WTA de la București

În afirmaţiile sale, „Organizarea acestui turneu reprezintă suma eforturilor depuse pentru a păstra Bucureştiul pe harta internaţională a turneelor de tenis. Scopul Fundaţiei Ţiriac este de a încuraja practicarea sportului în rândul tinerilor, iar organizarea acestei competiţii vine să completeze misiunea Fundaţiei”, a declarat acesta.

În planurile de viitor, ale lui Ion Țiriac este că Bucureștiul va fi astfel gazda unei dispute sportive de talie mondială, adăugând că va face tot posibilul pentru ca turneul să ai aibă continuitate.

Astfel, „Iată că după o pauză de trei ani, iniţiativa Fundaţiei Ţiriac face ca Bucureştiul să fie, din nou, gazda unei dispute sportive de talie mondială în sportul alb. Cu siguranţă voi face tot posibilul ca acest turneu să aibă continuitate, pentru că oferă bază şi încredere tenisului românesc”, a declarat Ion Ţiriac.

În contextul competitiv, potrivit ultimelor informații, turneul WTA 125 de la Bucureşti va avea un tablou principal de simplu cu 32 de jucătoare şi un tablou de dublu cu 8 echipe.

Premii de 115.000 de dolari la turneul de la București

În ceea ce privește premiile, Melissa Bine, vicepreședintele WTA 125, anunță că competiția oferă premii totale în valoare de 115.000 USD şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru campioană.

Din punct de vedere financiar,  costurile totale ale turneului se ridică la peste 300.000 de euro, mai arată sursa citată.

Concret, „În ultimele sezoane, România a fost un susţinător puternic al tenisului feminin şi al Hologic WTA Tour şi sunt încântat să văd că această tradiţie frumoasă continuă şi în 2022, odată cu anunţarea competiţiei Ţiriac Foundation Trophy”, a declarat Melissa Pine, vicepreşedinte WTA 125.

O reacție în acest sens a venit și de la președintele WTA, care a confirmat faptul că turneul va oferi o experiență relevantă atât jucătorilor consacrați, cât și noilor vedete ale sportului alb.

La rândul său, „Cu siguranţă acest turneu WTA 125 organizat într-o săptămână strategică din calendarul tenisului va oferi o experienţă relevantă atât jucătorilor consacraţi, cât şi noilor vedete ale sportului alb care vor concura pentru un titlu prestigios în faţa unei mulţimi pasionate”, a declarat preşedintele WTA, Steve Simon.

Federația Română de Tenis va pune la vânzare biletele

Meciurile de calificări urmează să fie desfășurate în zilele de 11 și 10 septembrie, iar meciurile de pe tabloul principal să înceapă în data de 12 septembrie. Semifinalele şi finala se vor desfăşura pe 17, respectiv 18 septembrie, arată Fundația lui Ion Țiriac.

În ceea ce privește biletele, cei interesați să vizioneze competiția le vor putea achiziționa de la Federația Română de Tenis la finalul lunii august. Menționăm faptul că Ţiriac Foundation Trophy este primul turneu WTA de tenis organizat în Bucureşti în ultimii trei ani, directorul turneului fiind Cosmin Hodor.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata