Box: Mănuşile lui Muhammad Ali din „Lupta secolului”, vândute la licitaţie cu aproape 400.000 de dolari

Mănușile utilizate de celebrul boxer american Muhammad Ali în așa-numita „Luptă a secolului”, împotriva compatriotului său Joe Frazier, în anul 1971 la arena Madison Square Garden din New York, au fost vândute pentru 388.375 dolari (aproximativ 290.000 euro), unui cumpărător anonim, în cursul unei licitații care a avut loc la Cleveland (Ohio, Statele Unite).

Casa Herritage Auction a dezvăluit suma plătită în cursul licitației pentru aceste mănuși pe care Ali le-a purtat în prima dintre cele trei confruntări legendare pe care le-a avut cu Joe Frazier în anii ’70.

Anterior, aceeași casă de licitații reușise să vândă cu 836.500 dolari mănușile cu care Muhammad Ali a cucerit primul său titlu mondial, în 1964.

Ali a fost deposedat ulterior de acest titlu, cucerit în fața lui Sonny Liston, după ce a refuzat să participe la războiul din Vietnam, dar condamnarea pe care a primit-o atunci a fost anulată de Curtea Supremă a Statelor Unite, reintrând în posesia licenței de boxer.

Meciul împotriva lui Frazier, care a avut loc pe 8 martie 1971, a fost primul pe care Ali s-a disputat după o absență de 3 ani și jumătate din ring. Ambii pugiliști au avut garantată atunci câte o bursă de 2,5 milioane dolari, un record pentru acea perioadă.

Lupta dintre cei doi celebrii boxeri a fost atât de așteptată încât biletele s-au epuizat cu o lună înainte, în ciuda prețurilor extrem de ridicate. Ali a fost învins atunci de Frazier, însă a reușit să câștige apoi revanșa desfășurată tot la Madison Square Graden, în ianuarie 1974. A trei a treia confruntare dintre cei doi pugiliști americani, cunoscută sub numele de „The Thrilla in Manilla” a avut loc pe 1 octombrie 1975 în capitala statului Filipine, încheindu-se cu victoria lui Ali. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata