Rusia a bombardat în cursul zilei de miercuri un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol,

Foto: spotmedia.ro
32

Se împlinesc două săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina, iar situația nu pare că se va opri prea curând. În ciuda eforturilor făcute de UE, dar și de SUA, Vladimir Putin nu este dispus să renunțe și amplifică acțiunile militare.

În cadrul aceste invazii, miercuri, armata rusă a distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol, din sud-estul Ucrainei, iar prima doamnă a Ucrainei a arătat imaginile dezastrului.

Aceasta a publicat un clip video pe o rețea de socializare, precizând că nici până acum nu este cunoscut bilanțul victimelor după bombardamentele rusești.

Astfel, „Este un videoclip terifiant, dar încă nu putem vedea ce este mai rău. Nu știm câte mame și copii au fost uciși și răniți”, transmite Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski.

Bilanțul după bombardamentele rusești de miercuri

O reacție în acest sens a venit și din partea președintelui ucrainean. Volodimir Zelenski a confirmat miercuri, că un spital pentru copii din orașul port din sudul țării a fost distrus în întregime de bombardamentele rusești.

Totodată, el a distribuit un videoclip sfâșietor care ilustrează amploarea distrugerilor. Ulterior, un responsabil regional, Pavlo Kirilenko, a anunţat la televiziunea ucraineană bilanțul.

Astfel, şaptesprezece adulţi au fost răniţi miercuri într-un bombardament al armatei ruse asupra unui spital pediatric în Mariupol, oraş-port în sud-estul Ucrainei. Pe de altă parte, acesta a precizat că nu s-au înregistrat copii răniţi şi nici persoane ucise.

Care este scopul lui Vladimir Putin?

Și SUA confirmă faptul că Vladmir Putin nu are în plan să se oprească și respinge orice rampă oferită de SUA pentru detensionare. Totodată, secretarul de stat al SUA Antony Blinken susține că din contră, liderul rus a intensificat invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie The Guardian.

În afirmaţiile sale, „Am căutat să oferim posibile rampe de ieșire președintelui Putin. El este singurul care poate decide dacă le urmează sau nu. Până acum, de fiecare dată când a existat o oportunitate de a face exact asta, el a apăsat pe accelerație și a continuat pe acest drum îngrozitor pe care îl urmărește”, a declarat Blinken la o conferință de presă comună cu omologul său britanic Liz Truss.

El a mai precizat că nici până în prezent nu este cunoscut scopul final al Rusiei, odată cu invadarea Ucrainei. „Are un plan clar acum de a brutaliza Ucraina, dar cu ce scop?” a spus Blinken.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata