Tedros Adhanom Ghebreyesus: Suntem „din ce în ce mai orbi” la transmiterea COVID-19

44

Din punct de vedere COVID-19, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus a lansat marţi 26 aprilie, un apel prin care le solicită ţărilor să continue supravegherea infecţiilor cu noul coronavirus, susţinând că lumea întreagă este „oarbă” cu privire la răspândirea acestui virus din cauza ratelor în scădere ale testării, transmite Reuters.

În îngrijorările sale, „Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea, OMS primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul OMS din Geneva. „Acest lucru ne face din ce în ce mai orbi faţă de modurile de transmitere şi evoluţia” virusului, a subliniat el.

La rândul său, Bill Rodriguez, directorul executiv al FIND, o organizaţie de ajutor global ce colaborează cu OMS pentru extinderea accesului la testare, a precizat că ratele de testare au scăzut cu 70% până la 90%, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Aşadar, „Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus”, a declarat el.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Digi24.ro